- نویسنده : ویکی مدیکال
- ۳۰ تیر ۱۴۰۲
- کد خبر 12587
- 359 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

فهرست مطلب
طول عمر ایمپلنت دندان – چند سالی است که ایمپلنت دندان و لمینت دندان طرفداران زیادی پیدا کرده اند. نخستین بار اولین ایمپلنت توسط یک جراح سوئدی در سال ۱۹۵۲ انجام شد و از آن زمان تا حالا ایمپلنت یک روش جایگزین بسیار خوب برای دندان های طبیعی است. زیرا ایمپلنت دندانی روی حفظ سلامت دندان و دهان موثر بوده و با دادن زیبایی به دهان و دندان فرد موجب بالا رفتن اعتماد به نفس از دست رفته او خواهد شد. در سال های اخیر بر اساس مطالعاتی که صورت گرفته است، کاشت دندان به روش ایمپلنت و یا لمینت پیشرفت های مهمی صورت گرفته است.
مزایای روش ایمپلنت دندانی
ایمپلنت دارای مزایای زیادی می باشد که علاوه بر کاشت دندان موجب می شود تا فرد بتواند در صحبت کردن و غذا خوردن و همچنین سلامت دهان و دندان خود احساس بهتری داشته باشد. زیر پایه ایمپلنت بر روی استخوان فک کاشته خواهد شد. از این رو دیگر فرد از بابت افتادن یا از جا درآمدن دندان های خود نگران نخواهد بود.همچنین یکی دیگر از ویژگی هایی که ایمپلنت های دندانی دارند، این است که در این روش به دندان های طبیعی و مجاور برای پایه نیازی نیست و به دندان های دیگر آسیبی وارد نخواهد شد. بنابراین سلامت دهان و دندان با استفاده از این روش به خوبی حفظ خواهد شد.
طول عمر روش ایمپلنت های دندانی
در مقایسه با دیگر روش های جایگزین کردن دندان های از دست رفته مثل دندان های مصنوعی یا بریج دندانی و مینی ایمپلنت باید گفت که کاشت دندان با روش ایمپلنت دارای طول عمر بیشتری خواهد بود. به گونهای که میتوان گفت این روش تقریباً دائمی می باشد. زیرا پایه آن از جنس تیتانیوم است که دارای طول عمر بسیار بالایی بوده و تا پایان عمر هیچ مشکلی برای بیمار به وجود نخواهد آورد. با وجود درصد موفقیت بالای این روش مشخص شده است که امکان طول عمر ایمپلنت دندان بسیار بالا خواهد بود و بیشتر دندانپزشکان ایمپلنت عقیده دارند که ایمپلنت دندان می تواند حدود ۲۵ سال در استخوان فک بیمار با موفقیت دوام داشته باشد.
به دلایل مختلفی ایمپلنت دندان در میان بیماران محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این روش درمانی دارای عملکرد بسیار مناسب هنگام صحبت کردن یا جوییدن خواهد بود و دقیقا مثل دندان طبیعی در فک بیمار عمل می کند. استفاده از روش ایمپلنت دندان موجب حفظ سلامت دیگر دندان ها، استخوان فک و لثه می شود و بنابراین این روش گزینه بسیار مناسبی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته خواهد بود.
آیا ایمپلنت دندانی روشی دائمی است؟
در رابطه با این روش درمانی یکی از سوالات مهمی که اکثر بیماران دارند این است که آیا این روش با در نظر گرفتن هزینه نسبتاً زیادی که دارد، یک روش دائمی است؟
در رابطه با طول عمر و دائمی بودن ایمپلنت دندان باید گفت که تقریباً اکثر افرادی که دندان های خود را از دست داده اند و از این روش استفاده کردهاند آن را جایگزین بسیار مطمئنی برای یک یا چند دندان از دست رفته می دانند. ولی ممکن است برخی از افراد تصور کنند که ایمپلنت دندان دارای طول عمر کافی نیست و سرمایه گذاری بر روی آن ممکن است کار منطقی نباشد. با وجودی که این تصور اشتباه بوده و روش ایمپلنت دندانی دوام بسیار بالایی دارد و حتی می توان از آن تا پایان عمر نیز استفاده نمود. عوامل مهم و مختلفی وجود دارند که موجب طول عمر ایمپلنت می شود که از جمله این عوامل می توان به مواردی مانند کاشت ایمپلنت در استخوان فک، ایمپلنت های دندانی دچار پوسیدگی نمی شوند و عدم شکستگی ایمپلنت دندان اشاره کرد.
اجزای ایمپلنت دندان
به طور کلی ایمپلنت دارای سه جزء اصلی است، یک جز آن پایه، جز دیگر تاج دندانی که از جنس سرامیک و اباتمنت ساخته می شود که موجب شود که این دو به یکدیگر اتصال پیدا کنند. برای کاشت پایه ایمپلنت لازم است دندانپزشک یک جراحی مختصری انجام دهد. که تقریباً مدت زمان آن ۱۰ دقیقه خواهد بود. در مرحله بعدی تاج پروتزی بر روی پایه ایمپلنت قرار خواهد گرفت و دارای استحکام بسیار خوبی بوده و در صورتی که از آن به خوبی مراقبت شود مثل دندان طبیعی طول عمر بالای خواهد داشت.
عوامل مؤثر روی طول عمر ایمپلنت
در رابطه با طول عمر ایمپلنت و تاج پروتزی آن باید گفت که طول عمر آن نسبت به دندان های طبیعی چندین برابر بیشتر خواهد بود. به گونهای که تاج دندان سرامیکی می تواند بیش از ۱۵ سال بدون هیچ مشکلی به خوبی در فک بیمار کار کند و ایمپلنت نیز با همان کیفیت اولیه میتواند بیش از ۲۵ سال پایدار باقی بماند. البته شایان ذکر است که عوامل مختلفی مثل حفظ بهداشت دهان و دندان، نحوه قرارگیری ایمپلنت در استخوان فک، محل کاشت ایمپلنت در فک روی طول عمر ایمپلنت تاثیر گذار خواهند بود.
https://wikimedical.ir/?p=12587