×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

حاملگی و دندانپزشکی زیبایی

حاملگی و دندانپزشکی زیبایی ،بارداری یکی از حساس ترین دوران‎های زندگی بانوان است. محدودیت ها و مشکلاتی که ممکن است در اثر سهل انگاری در این دوره ممکن است رخ دهد، بیشتر از سایر دوره‎های زندگی است. یکی از مشکلات به دهان و دندان مربوط می‎شود. در کنار سلامت جسمانی مادر، هرگونه بیماری مربوط به این ناحیه به طور مستقیم با سلامت جنین در ارتباط است. به طوری که اگر مادر در دوره بارداری به سلامت دهان و دندان خود توجهی نداشته باشد، تاثیر مخربی بر روی سلامت جنین و شخص مادر به جا می‎گذارد.

به همین دلیل است که متخصصان دندانپزشکی معتقدند در این دوره باید توجه ویژه ای به سلامت و بهداشت دهان و دندان شود. معاینات مداوم در طول دوران بارداری می‎تواند از بروز مشکلات بعدی پیشگیری کند. این در حالی است که برخی از مادران و بانوان تصور می‎کنند که معاینات دندانپزشکی ممکن است به سلامت جنین آسیب بزند.

بخوانید  چند روز بعد از بوتاکس ابرو بالا میره ؟

زیبایی نه تنها به سلامت دهان، دندان و لثه بانوان باردار کمک می‎کند. بلکه می‎تواند اعتماد به نفس و روحیه ی خوب را نیز برای آنها به ارمغان بیاورد. البته برخی از معاینات از جمله انجام رادیولوژی دندان که با اشعه ماوراء بنفش همراه است، ممکن است برای سلامت جنین مشکلاتی را بوجود بیاورد. اما این مشکل تنها در سه ماهه نخست بارداری است. یعنی در سه ماهه دوم و سوم هیچ خطری جنین را تهدید نمی کند. در سه ماهه نخست بارداری اندام‎های جنین در حال شکل گیری است. به همین دلیل به مراقبت بیشتری نیاز دارد. اما بعد از پشت سر گذاشتن سه ماهه نخست، می‎توان برای معاینات دندانپزشک زیبایی اقدام کرد.

توصیه‎ های دندانپزشکی به زنان باردار

دوره بارداری حساسیت خاص خود را دارد. اما این دلیل نمی شود که از سلامت دهان و دندان خود غافل شوید. برای این دوره توصیه هایی از سوی متخصصان و دندانپزشکان به زنان باردار ارائه می‎شود. این توصیه‎های کاربردی می‎تواند خطر ابتلا به بیماری ورم و خونریزی لثه ، پوسیدگی دندان و آسیب به جنین را کاهش دهد.

بخوانید  تاثیر تغذیه بر سلامت دندان ها

توصیه های مهم در دوران بارداری

  • اولین توصیه: هر زن باردار باید در مدت ۹ ماهه بارداری حداقل ۳ بار به دندانپزشک مراجعه کند.
  • دومین توصیه: دندانپزشکی زیبایی و اصلاح طرح لبخند از جمله جرم گیری، بلیچینگ (سفید کردن دندان)، روکش گذاری و دندان و ترمیم دندان با مواد همرنگ بعد از ۳ ماهگی هیچ خطری را به دنبال ندارد. البته به شرط اینکه با رعایت اصول و استانداردهای خاص و توسط دندانپزشک خوب در تهران و متخصص صورت بگیرد.
    تاکنون هیچ تاثیر مخربی در مورد داروهای بی حسی در دوره بارداری بر روی بانوان باردار گزارش نشده است
    داروهایی از قبیل زایلیتن و کلرهگزیدین برای مادران خطری را به دنبال ندارند.

در صورتی که مادر به بیماری دهان و دندان مبتلا باشد، برای پیشگیری از انتقال باکتری‎های مضر به جنین، این داروها توصیه می‎شود. البته باید با مشورت پزشک مصرف شود.

این داروها اگر پس از زایمان هم مصرف شوند، از انتقال باکتری به نوزاد پیشگیری می‎کند.

  • سومین توصیه: با توجه به وجود اشعه‎های مضر در رادیوگرافی، این معاینه باید به صورت محدود انجام شود. در زمان انجام رادیو گرافی داشتن پیش بند سربی در تمامی قسمت‎های بدن لازم است. این پیش بند می‎تواند تاثیر مخرب اشعه مضر را تا حد زیادی خنثی کند.
  • چهارمین توصیه: در صورتی که مادر در دوره بارداری به عفونت دندان یا دهان مبتلا شود، می‎تواند از داروهای آنتی‌بیوتیک‌ها، پنی‌سیلین‌ها، اریترومایسین و سفالوسپورین‌ها استفاده کند. این داروها هیچ تاثیر مخربی بر روی سلامت مادر و جنین ندارند. در صورتی که عفونت بیشتر شود، با مشورت پزشک میزان دارو و دفعات مصرف آن می‎تواند افزایش یابد.
    توجه داشته باشید که تتراسایکلین در این دوره مضر و خطرناک است که نباید مصرف شود. شستشوی دهان با آب و نمک می‎تواند از بروز عفونت پیشگیری کند. البته باید فقط در حد قرقره کردن باشد. خوردن آب و نمک باعث افزایش فشار خون و زایمان زودرس می‎شود.برای تسکین درد بانوان باردار می‎توانند استامینوفن مصرف کنند.
بخوانید  تاثیر ایمپلنت بر طرح لبخند

حاملگی و دندانپزشکی

افزایش پوسیدگی دندان و التهاب لثه زنان در دوران بارداری

تصور رایج جامعه این است که بارداری یکی از عوامل ابتلا به بیماری لثه، پوسیدگی دندان و … هستند. اما این تصور اشتباه است. زیرا بارداری به خودی خود و به تنها اثر مخربی بر روی سلامت دهان و دندان ندارد. بلکه در مواردی ممکن است باعث ابتلا به بیماری شود. بی توجهی زنان به سلامت دهان و دندان و عدم رعایت بهداشت در این دوره، احتمال بیماری و التهاب را افزایش می دهد.

سایر دلایل عبارتند از:

تغییرات هورمونی در دوره بارداری

در دوره بارداری تغییرات هورمونی رخ می‎دهد که باعث افزایش بزاق و یا خشکی دهان می‎شود. تغییرات هورمونی در همه زنان یکسان و یک شکل نیست. اگر به صورت خشکی دهان خود را نشان دهد، محیط برای رشد میکروب ها مساعد می‎شود. در نتیجه احتمال پوسیدگی دندان و التهاب لثه را بدنبال دارد. همچنین به دلیل افزایش هورمون و پوسیدگی دندان، مواد مضر و سمی در دهان بیشتر می‎شود.

بخوانید  بلیچینگ دندان با لیزر برای سفید کردن دندان ها

به دنبال این مشکل احتمال ابتلا به التهاب لثه افزایش می‎یابد.التهاب و ورم لثه اغلب در ماه هشتم بارداری رخ می‎دهد. این بیماری ممکن است به زایمان زودرس بینجامد. یکی از توصیه‎های موثر بهترین دندانپزشک زیبایی به بانوانی که به خشکی دهان مبتلا می‎شوند، جویدن آدامس بدون قند است. مصرف مایعات و استفاده از دهانشویه هم خشکی دهان را درمان می کند. با این کار ترشح بزاق بیشتر می‎شود و میکروب ها و باکتری‎های مضر از بین می‎روند.

حالت تهوع و ویارهای دوره بارداری

یکی دیگر از دلایلی که باعث به خطر افتادن و عدم حفظ سلامت دندان ها می‎شود، ویار و حالت تهوع است. خوردن برخی از غذاها از جمله غذاهای بیش از حد شیرین و حاوی گلوکز و کربوهیدرات، باعث ایجاد باکتری مضر و تجمع میکروب در دهان می‎شود. در نتیجه سلامت دندان و لثه به خطر می‎افتد.

استفاده از خمیردندان‎های حاوی فلوراید بعد از مصرف این نوع غذاها توصیه می‎شود.
از سوی دیگر حالت تهوع که به استفراغ می‎انجامد، باعث برخورد اسید معده با دندان می‎شود. این اسید برای لایه رویین دندان (مینای دندان) مضر است و آن را تخریب می‎کند. به همین دلیل متخصصان دندانپزشکی توصیه می‎کنند بعد از هر بار تهوع باید دهان شسته شود تا اثر اسید معده از روی دندان ها از بین برود.

بخوانید  دندان مصنوعی ثابت بهتر است یا متحرک

مصرف نمک در دوران بارداری

مصرف بیش از حد نمک هم یکی دیگر از دلایل ابتلا به پوسیدگی دندان در این دوره است. به دلیل اینکه نمک حاوی مقدار زیادی سدیم است، کلسیم بدن از طریق آن به سمت کلیه ها هدایت می‎شود. در نبود کلسیم احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان افزایش می‎یابد.
در دوره بارداری جنین به مواد غذایی حاوی پروتئین، فسفر، ویتامین‎های گروه A، C و D نیاز دارد. این مواد غذایی می‎تواند رشد دندان‎های نوزاد را سرعت ببخشد. از سوی دیگر به سلامت دهان و دندان جنین بعد از تولد و در بزرگسالی کمک می‎کند.

 

چگونه می‌توانم مراقبت دندانی روزمره خود را در دوران بارداری بهبود بخشم؟

به طور کلی، حفظ بهداشت دهان و دندان‌ها در دوران بارداری بسیار مهم است. مراقبت دندانی منظم و مشاوره با پزشکان متخصص در این زمینه به حفظ سلامتدر دوران بارداری، مراقبت دندانی منظم و صحیح بسیار مهم است. در زیر تعدادی از راه‌های بهبود مراقبت دندانی روزمره در این دوران را برای شما ذکر می‌کنم:

بخوانید  علل و درمان دندان قروچه بزرگسالان در خواب

شستشوی دندان‌ها: دندان‌ها را حداقل دو بار در روز به مدت دو دقیقه مسواک بزنید. از مسواک‌های نرم و مسواک‌های الکتریکی با سرهای نرم استفاده کنید. همچنین، از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.

استفاده از نخ دندان: برای پاکسازی مناطق بین دندان‌ها و لثه، از نخ دندان استفاده کنید. با دقت و بی‌خشونتی نخ را بین دندان‌ها حرکت داده و پلاک را از بین ببرید.

مراقبت از لثه: لثه‌های سالم بسیار مهم هستند. برای مراقبت از لثه‌ها، با مسواک کردن بطری لثه‌ها را نیز ماساژ دهید. از خوشمزه‌ها و قندی‌ها کاهش دهید و یک رژیم غذایی سالم و تنوع دار را رعایت کنید.

مراجعه منظم به دندانپزشک: در طول دوران بارداری، مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی‌های دوره‌ای و پاکسازی دندان‌ها و لثه‌ها بسیار مهم است. از قبل قرار ملاقات با دندانپزشک خود را تنظیم کنید و در صورت نیاز به درمان، آن را انجام دهید.

مواد غذایی سالم: مصرف غذاهای حاوی کلسیم، فسفر، ویتامین D و C و آهن که برای سلامت دندان‌ها و لثه‌ها مفید هستند، بسیار مهم است. همچنین، مصرف غذاهای شیرین و خوردن میان‌وعده‌های قندی را به حداقل برسانید.

بخوانید  راهکارهای اصلاح خط لبخند

اطلاعات به دندانپزشک : هنگام مراجعه به دندانپزشک  به او اطلاع دهید که در دوران بارداری هستید تا او بتواند روش‌های مناسبی را برای مراقبت از دندان‌ها و لثه‌ها در این دوران به شما توصیه کند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظرات در مورد حاملگی و دندانپزشکی زیبایی