- نویسنده : ویکی مدیکال
- ۳۰ تیر ۱۴۰۲
- کد خبر 12801
- 146 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

فهرست مطلب
ضد عفونی اباتمنت در جهت سلامت و بهداشت ایمپلنت های فوری و دو مرحله ای انجام می شود. همینطور کاشت هایی در پزشکی وجود دارد که باید سالم و بهداشتی باشند در اینصورت است که طول عمر ایمپلنت ها، لمینت دندان ها و یا کاشت ها بالا می رود. این اهمیت به دلیل کاشت ایمپلنت ها و اباتمنت ها روی پیچ در سطح لثه و یا حتی کمی پایین تر از لثه است چراکه نباید آلوده باشند.
اباتمنت چیست؟
ایمپلنت از سه بخش پایه ایمپلنت، اباتمنت روی پایه و تاج دندان تشکیل شده است. اباتمنت بعد از جراحی و جایگذاری پایه روی آن قرار می گیرد و یا در بعضی مواقع بعد از اینکه التهاب لثه بهتر شد روی پایه قرار می گیرد. اباتمنت به صورت پیش ساخته است و یا به آن استوک نیز می گویند و در اندازه های مختلف با توجه به اندازه پایه و لثه مورد استفاده قرار می گیرد.
جنس این مهره متفاوت است که می توان از انواع آنها به تیتانیوم، استیل جراحی، طلا و یا زیرکونیا اشاره کرد. این مهره با چسب هم بر روی پایه ممکن است قرار بگیرد.
نوع اتصال اباتمنت
اباتمنت در دو نوع مختلف با توجه به نیاز بیمار در لابراتوار انجام می گیرد و این اتصال ها به صورت مستقیم صورت می گیرد. از انواع نوع اباتمنت ها در لابراتوار می توان به:
- اباتمنت های اینترمدیت (intermediate).
- اباتمنت ها اختصاصی (customized).
اشاره کرد.
ضد عفونی اباتمنت به چند نوع صورت می گیرد؟
به طور معمول برای استریلیزاسون های اباتمنت ها راه های مختلفی انجام می دهند که شامل
- بخار تحت فشار (Autoclave)
- شیمیایی (Formaldehyde)
- حرارت خشک
نیز می باشد.
اما این مراحل استریلیزاسیون برای برخی از جنس هایی که اباتمنت ها ساخته شده اند سازگاری ندارند و ممکن است آسیب برسانند. این موضوع از لحاظ ماکروسکوپی و میکروسکوپی آسیبی که به اباتمنت ها می زنند را مشخص می کند و فقط در اباتمنت هایی با جنس سرامیک رزین و رزین کامپوزیت این اتفاق می افتد.
استریلیزاسیون در مرحله اولیه در کارخانه انجام می شود اما به علت آلوده شدن در لابراتوار دندانپزشک ها نیاز به ضد عفونی اباتمنت پیدا می کنند.
راه های ضد عفونی اباتمنت ها
راه های مختلفی وجود دارد که اباتمنت ها را ضدعفونی می کنند البته هرکدام مزایا و معایبی نیز دارند که از این موارد می توان به ضد عفونی اباتمنت ها با بخار آب اشاره کرد این مورد با توجه به اینکه روش مناسبی برای ضدعفونی می باشد اما معایبی هم دارد زیرا باعث رسوب مواد آلی می شود همچنین باعث تضعیف اتصال بافتی هم شده است. از روش های دیگر استفاده از گرما و حرارت است که در جهت ضدعفونی آلودگی ها از سطوح کاربرد دارد اما این موضوع هم آسیب هایی را به دنبال دارد.
اما برای ضد عفونی اباتمنت ها راه های کم خطر تری هم نیز وجود دارد این موارد شامل ضد عفونی کردن با کلرهگزیدین است همچنین یکی از موارد موفق نام برده دیگر استریلیزاسیون با نور ماورای بنفش یا همان پرتو های UV است این مورد موفق ترین راه ضد عفونی اباتمنت ها و یا ایمپلنت ها می باشد که تاکنون انجام شده است.
به طور کلی برای ضدعفونی می توان گفت در ابتدا به جنس اباتمنت ها توجه می شود و سپس عملیات ضدعفونی انجام می گیرد تا آسیبی به آنها نرسد.
آلوده شدن اباتمنت ها و ضد عفونی اباتمنت ایمپلنت
آلودگی های مختلفی ممکن است برای اباتمن ها به وجود بیاید مانند موم، لوبریکانت، ذرات تیتانیوم و یا … و اگر این آلودگی ها را بخواهیم تنها از طریق استریلیزاسیون از بین ببرین غیر ممکن است و باقی می مانند و در نهایت برای مریض التهاب های بافتی را در ناحیه لثه به وجود می آورند.
نتیجه گیری
روش های معمول یا هتروژنیستی برای ضدعفونی اباتمنت های ایمپلنت وجود دارد که از همه موارد نام برده کم خطر تر و کم آسیب تر است. این روش ها شامل موارد زیر نیز می باشند:
- راه های آلودگی زدایی که از مخلوط کلروهگزیدین و الکل اتانول استفاده می شود.
- کلروهگزیدین و آب اکسیژن (H2O2)
- الکل و آب اکسیژن
- و در نهایت در آخرین تجربه به نظر می رسد یکی از بهترین روشها برای آلودگی زدایی اباتمنت استفاده از steam cleaner می باشد یا (بخار آب)
این موارد نام برده شده به جنس و بافت استفاده شده برای ساخت اباتمنت ها کمترین آسیب را وارد می کنند یا می توان گفت بعضا آسیبی وارد نمی کنند.
https://wikimedical.ir/?p=12801