×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

روکش زیرکونیوم دندان چیست و چه کاربردهایی دارد؟

روکش زیرکونیوم دندان، ها در گذشته برای اصلاح و ترمیم دندان های آسیب دیده و شکسته بیماران از روکش های فلزی استفاده می کردند. یکی از این نمونه ها که جز پرکاربردترین و بهترین نوع از روکش دندان به حساب می آمد، روکش هایی از جنس طلا بودند. این روکش ها بر خلاف دوام بالای که دارند زیاد مورد توجه قرار نمی گیرد. به این دلیل که رنگ آن باعث می شود، دندان ها حالت طبیعی خود را از دست بدهند و روکشی که امروزه خیلی مورد استقبال قرار گرفته است، و زیبایی را اساسا تامین می کند. جهت این امر هم و هم روکش های غیر فلزی هستند. یکی از بهترین روکش های غیر فلزی روکش زیرکونیا است. این روکش لبخندی طبیعی را به شما هدیه میدهد، رنگ این روکش از آلیاژ سفید ساخته شده است و این امر باعث زیبایی طبیعی دندان و طرح لبخند زیبا، و در نتیجه باعث بالا رفتن اعتماد به نفس فرد می‌شود. برای مطالعه مقالاتی در مورد ایمپلنت سایت ما را دنبال کنید.

جنس روکش زیرکونیوم دندان چیست؟

روکش زیرکونیوم دندان یکی از انواع روکش های تمام سرامیک است که در آن از هیچ ماده فلزی استفاده نمی‌شود. برای ساخت این نوع روکش از اکسید زیرکونیوم (ZrO۲) استفاده می شود.  روکش زیرکونیا, از دندان شما  به خوبی محافت می کند چرا که این نوع روکش عایق بوده و برای افرادی که دندان های آسیب پذیری در برابر سرما و گرما دارند, انتخاب مناسبی است.رنگ روکش زیرکونیا کاملاً سفید و درخشان است.

کاربرد روکش زیرکونیوم

از این نوع روکش برای بازسازی دندان استفاده می شود. اگر دندان بیمار ظاهر زیبایی نداشته باشد و یا هم اندازه‌ی سایر دندان ها نباشد، با روکش زیرکونیوم به‌راحتی می توان این عیب را پوشاند. در مواردی هم که بین دو دندان حداکثر ۲ میلی‌متر فاصله وجود داشته باشد، دندانپزشک با کمک روکش زیرکونیوم می توان این نقص را هم برطرف کرد.

نحوه‌ی نصب روکش زیرکونیا روی دندان

ابتدا با استفاده از مواد مخصوص توسط دندانپزشک زیبایی قالب دندان‌‌های بیمار گرفته می‌شود. سپس ماده‌ی اکسید زیرکونیوم به صورت یک مایع گداخته در داخل قالب دندان‌‌ها ریخته می‌شود. بعد از سرد شدن، این مایع به جامد تبدیل می شود که آن را از روکش جدا می‌کنند. مزایای روکش تمام سرامیک دندان می توان به استحکام و مقاومت بالایی آن اشاره کرد و همچنین از ویژگی‌‌های دیگر این نوع روکش، نداشتن شفافیت است. به همین دلیل از نظر ظاهری به دندان‌‌های طبیعی شباهت دارد. بسیاری روکش زیرکونیا را بخاطر طبیعی بودن ترجیح می‌دهند.

 

مزیت های استفاده از روکش زیرکونیوم

از جمله مهم‌ترین مزیت های روکش زیرکونیوم در مقایسه با سایر روکش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استحکام و دوام بالا

زیرکونیوم به عنوان قوی‌ترین سرامیک در دندانپزشکی شناخته می‌شود، به همین دلیل روکش‌های زیرکونیوم بسیار بادوام و مقاوم در برابر سایش هستند.

زیبایی

زیرکونیوم شفافیت بالایی دارد و می‌تواند به رنگ طبیعی دندان درآید، به همین دلیل روکش‌های زیرکونیوم بسیار زیبا و طبیعی به نظر می‌رسند.

سازگاری با بدن

زیرکونیوم با بافت بدن انسان سازگار است و به هیچ عنوان باعث تحریک و بروز واکنش‌های آلرژیک نمی‌شود.

عدم وجود خط تیره لثه

در روکش‌های PFM، به دلیل وجود فلز در لبه‌ی روکش، خط تیره‌ای در لثه ایجاد می‌شود. اما در روکش‌های زیرکونیوم به دلیل عدم وجود فلز، این خط تیره وجود ندارد.

مناسب برای دندان‌های قدامی و خلفی

روکش‌های زیرکونیوم به دلیل استحکام و زیبایی بالا، برای دندان‌های قدامی و خلفی مناسب هستند.

معایب روکش زیرکونیوم دندان

هرچند که روکش زیرکونیوم دندان از مزایای زیادی برخوردار است, اما بی نقص نیست.باوجودی که بسیاری از مواقع در زمان ترمیم به تراش دندان نیاز نیست, اما در برخی موارد نادر دندان پزشک مجبور به تراش دادن سطح رویین دندان می شود.تا روکش زیرکونیوم روی آن قرار بگیرد.دندان ها را باید تمیز نگه داشت, در غیر این صورت باکتری و مواد مضر به زیر روکش رفته و باعث پوسیدگی دندان میشود. البته باید به این نکته اشاره کنیم؛ که مراجعه به یک دندان پزشک خوب و کاربلد و همچنین مراقبت های فرد بعد از انجام روکش زیرکونیوم تاثیر بسزایی در ماندگاری روکش زیرکونیوم دارد.

بخوانید  عوارض نصب نادرست لمینت دندان

عمر روکش دندان زیرکونیا

عمر روکش دندان زیرکونیا به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۵ سال است، اما این عمر می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، از جمله:

  • کیفیت ساخت روکش: روکش‌های زیرکونیایی با کیفیت بالا می‌توانند تا ۲۰ سال یا بیشتر دوام داشته باشند.
  • نحوه استفاده و مراقبت: رعایت نکات بهداشت دهان و دندان و جویدن صحیح غذاها می‌تواند عمر روکش را افزایش دهد.
  • ضخامت روکش: روکش‌های ضخیم‌تر عمر طولانی‌تری دارند.
  • سلامت دندان: اگر دندان زیر روکش سالم باشد، احتمال عمر طولانی‌تر روکش بیشتر است.
  • عادات دهانی: عادت‌هایی مانند دندان قروچه می‌توانند عمر روکش را کاهش دهند.

افزایش عمر روکش زیرکونیا

برای افزایش عمر روکش زیرکونیا، باید نکات زیر را رعایت کنید:

بهداشت دهان و دندان را به طور کامل رعایت کنید: دندان‌ها و لثه‌های خود را دو بار در روز مسواک بزنید و یک بار در روز نخ دندان بکشید.

از دهانشویه فلوراید استفاده کنید: دهانشویه فلوراید به تقویت دندان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی کمک می‌کند.

بخوانید  دلایل کج شدن دندان ها چیست

به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید: برای معاینه و جرمگیری دندان‌ها به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

از جویدن غذاهای سخت و چسبناک خودداری کنید: جویدن غذاهای سخت و چسبناک می‌تواند به روکش آسیب برساند.

از عادت‌های مضر دهانی مانند دندان قروچه خودداری کنید: دندان قروچه می‌تواند به روکش آسیب برساند.

در نهایت، اگر روکش زیرکونیای شما دچار مشکل شد، به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مشکل را بررسی و برطرف کند.

مقایسه روکش زیرکونیا با سایر روکش های دندانی

روکش زیرکونیا یکی از محبوب ترین روکش های دندانی است که به دلیل مزایای متعددی که دارد، جایگزینی مناسب برای روکش های سنتی فلزی و PFM (با فلز) محسوب می شود. در ادامه به مقایسه روکش زیرکونیا با سایر روکش های دندانی می پردازیم:

  1. روکش های فلزی : این روکش ها ارزانتر از روکش های زیرکونیا هستند و البته استحکام بهتری هم دارند. اما ظاهر انها غیر طبیعی است آن هم به دلیل وجود فلز در این روکشها.همچنین ممکن است برخی از افراد نسبت به این روکش ها آلرژی داشته باشند.
  2. روکش های PFM : این روکش ها نسبت به روکش های فلزی طبیعی تر هستند و استحکام بالاتری دارند. اما ضخامت انها از روشک های زیرکونیا بییشتر است و احتمال ساییدگی در ان ها بیشتر است.
  3. روکش های تمام سرامیکی : این روکش ها ظاهر طبیعی دارند اما قیمت بالاتری دارند و همین طور استحکامشون کمتر از روکش های زیرکونیاست
  4. روکش های زیرکونیا : این نوع ا روکش ها بهترین نوع روکش ها هستند و البته قیمت بالایی دارند. همین طور طول عمر انها نسبت به سایر رو
بخوانید  قیمت پروتز کامل دندان

در نهایت، انتخاب نوع روکش دندانی به عوامل مختلفی مانند شرایط دندان شما، نیازهای زیبایی شما و بودجه شما بستگی دارد. برای انتخاب بهترین نوع روکش، حتماً با دندانپزشک خود مشورت کنید.

 

برچسب ها : ,
نظرات در مورد روکش زیرکونیوم دندان چیست و چه کاربردهایی دارد؟