- نویسنده : ویکی مدیکال
- ۲۰ مرداد ۱۴۰۳
- کد خبر 16504
- 248 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

فهرست مطلب
چکیده : تاسیس کلینیک پوست و مو باید طبق آیین نامه وزارت بهداشت انجام شود. این آیین نامه شرایط مکانی، شرایط کادر فنی و سایر موارد را تشریح کرده است.
تاسیس کلینیک پوست و مو مطابق آیین نامه تاسیس درمانگاه تخصصی بیماری های پوست و مو انجام می پذیرد. در این آیین نامه ضوابط متعددی برای موسس، کادر فنی، کارکنان، شرایط ساختمان و نحوه دریافت پروانه تعیین شده است. بدون داشتن مجوزهای لازم در این آیین نامه، فعالیت کلینیک پوست و مو غیر قانونی خواهد بود. صدور مجوز و نظارت بر این مراکز به عهده وازرت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. برای اعتبار بخشی مضاعف، بهتر است مراحل ثبت از طریق اداره ثبت شرکت ها نیز انجام گیرد. اگر قصد دارید به عنوان سرمایه گذار یا پزشک، جهت تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو اقدام نمایید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید. نکات مهم و کاربردی در اختیار شما قرار خواهیم داد.
انواع خدمات کلینیک تخصصی پوست و مو
یکی از ویژگی های منحصر به فرد بشر، زیباجویی است. انسان ها سعی دارند با زیباسازی خود و محیط اطراف، به این نیاز طبیعی پاسخ گویند. یکی از ابعاد مهم زیبایی انسان، چهره، پوست و موی سر است. در تمام اعصار انسان ها با رنگ آمیزی چهره، استفاده از داروها و ضمادهای گیاهی، به کارگیری جواهرات و زیورآلات، سعی داشتند خود را تا حد امکان زیبا کنند. به مرور آرایشگاه ها جهت ارائه خدمات زیبایی پا به عرصه نهاده و گسترش یافتند. اما امروزه وسعت و تنوع این نوع فعالیت ها گسترش یافته و به محدوده تخصصی پزشکان راه یافته است. همه روزه افراد بیشتری در جامعه در پی زیباسازی، جوانسازی و رفع عیوب پوست، مو و چهره خود هستند. بنابراین به منظور اقدامات درمانی، جراحی های ساده و پیشرفته زیبایی به متخصصان پوست مراجعه می کنند. ارائه این خدمات اغلب از طریق کلینیک های تخصصی پوست و مو انجام می شود.
مهمترین خدمات کلینیک تخصصی پوست و مو عبارتند از: لایه برداری، لیزر، خدمات ژل و بوتاکس، پیرسینگ، کاشت مو (مژه، ابرو و موی سر)، رفع جوش و خال و لکه های پوستی، مزوتراپی (از روش های درمان موضعی برای حذف چین و چروک ها، جای زخم و موارد مشابه)، تزریق فیلر (پر کننده های موضعی)، هایفوتراپی (روش غیرتهاجمی و بدون درد برای سفت کردن و لیفتینگ پوست)، میکرونیلدینگ (روشی برای رفع آکنه، جای جوش و جوانسازی و ترمیم پروست)، پی آر پی (روشی طبیعی برای جوانسازی و ترمیم بافت های آسیب دیده در کل بدن)، کربوکسی تراپی (جوانسازی پوست با کمک گاز دی اکسید کربن) و سایر خدمات زیبایی صورت، پوست و مو. کلینیک های خدمات گسترده تری ارائه کنند موفقیت بیشتری خواهند داشت. مشاوره های رایگان از دیگر خدماتی است که در اغلب این مراکز ارائه می گردد.
انواع خدمات کلینیک تخصصی پوست و مو طبق آیین نامه
کلینیک تخصصی پوست و مو یا به تعبیر قانون درمانگاه تخصصی بیماری های پوست و مو، مکانی است که «خدمات تخصصی تشخیصی و درمانی پوست و مو به بیماران» ارائه می کند. این خدمات طبق آیین نامه تاسیس درمانگاه تخصصی بیماری های پوست و مو عبارتند از: «تشخیص و درمان بیماری های پوست و مو؛ انجام تکه یا Biopsy؛ انجام اشعه درمانی با اشعه ماوراء بنفش VBA و UVHA؛ الکترولیز (سوزاندن موهای اضافی)؛ انجام آزمایشات حساسیت پوستی؛ لیزرتراپی پوست در صورت داشتن گواهی معتبر؛ پیوند مو؛ انجام آن دسته از جراحی های تشخیصی و درمانی پوست که با بی حسی موضعی انجام می شود همچون Excisional Surgery ضایعات BCC، SCC و یا خال و یا Senile Keratitis؛ انجام کوتر و کرایو ضایعات پوستی.
مجوزهای لازم برای تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو
راه اندازی هر کسب و کار نیازمند ارائه مدارک لازم و دریافت مجوزهای قانونی است. تاسیس کلینیک پوست و مو نیز از این قاعده مستثنی نیست. از آن جایی که کلینیک پوست و مو با جان مردم سر و کار دارد، تاسیس آن با حساسیت و نظارت بیشتری همراه است. مدارک هویتی موسس و پزشکان، نقشه تایید شده کلینیک (طبق توضیحاتی که در قسمت بعد ارائه می شود)، نشانی دقیق کلینیک، اجاره نامه یا سند ملکی مربوط به کلینیک، گواهی سوء پیشینه، گواهی عدم اعتیاد، شماره تلفن، تسویه حساب صندوق رفاه دانشجویان از جمله نیازمندی های اولیه برای تاسیس کلینیک پوست و مو هستند. اگر مسئولین کلینیک اعم از موسس یا مسئول فنی از ضوابط و مقررات تخطی نمایند با تذکر شفاهی، تذکر کتبی و در مراحل پیشرفته با لغو موقت یا دائم پروانه مواجه خواهند شد.
به موجب آیین نامه تاسیس درمانگاه تخصصی بیماری های پوست و مو، یکی از اولین شرایط تاسیس کلینیک پوست و مو، پروانه تاسیس و مسئول فنی است. همان طور که در قسمت قبل هم ذکر شد برای تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو، مدرک معتبر پزشک متخصص پوست از دانشگاه علوم پزشکی الزامی است. موسس وظیفه دارد «اصل پروانه تاسیس و مسئول فنی را در معرض دید مراجعین نصب کند.» بنابراین لازم است مدارک مذکور به همراه سایر مجوزها به صورت زیبا و در قاب های شکیل در معرض دید بیماران و مراجعان قرار گیرد. این چیدمان نشان دهنده اعتبار و هویت کلینیک تخصصی پوست و مو خواهد بود.
شرایط مکانی برای تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو
یکی از فاکتورهای مهم برای تاسیس کلینیک پوست و مو، شرایط مکانی کلینیک است. فضایی به اندازه کافی بزرگ و متناسب با اندازه دستگاه ها و تعداد پرسنل، رعایت اصول بهداشتی، تهویه مناسب، امنیت و ایمنی ساختمان از جمله مشخصه های مهم این مکان است. طبق آیین نامه تاسیس درمانگاه تخصصی بیماری های پوست و مو، قبل از صدور پروانه بهره برداری، باید تمام موارد مربوط به فضا و ساختمان توسط دانشگاه علوم پزشکی و اداره فنی و نظارت بر طرح های عمرانی وزارت بهداشت، تایید گردد.
در ماده ۴ این آیین نامه، شرایط ساختمانی و تاسیسات کلینیک پوست و مو به تفصیل ذکر شده است. به عنوان مثال طبق تبصره بند یک این ماده حداقل واحدهای کلینیک عبارتند از: «مدیریت، حسابداری، پذیرش، امور اداری، حداقل دو اطاق برای معاینات با دیواره کاشی و کف قابل شستشو، اطاق اشعه درمانی، اطاق الکترولیز مخصوص بانوان، سالن انتظار، اطاق استراحت پرسنل، رختکن، آبدارخانه، انبار، مرکز استریلیزاسیون.» در بند ۲ آمده است: «طراحی مسیرها به نحوی باشد که برخورد در رفت و آمد بیماران و کارکنان به وجود نیاید.» در این ماده شرایطی هم در مورد سیستم تهویه، سیستم اطفاء حریق، برق اضطراری، ضوابط بهداشتی، تعمیرات و نگهداری و ایمنی تعیین شده است.
سکون و آرامش محیط بیرونی و درونی، یکی از مهمترین شرایط مکانی برای تاسیس کلینیک پوست و مو است. شاید این شرایط در آیین نامه ذکر نشده باشند اما در برندسازی مجموعه تاثیر زیادی خواهند داشت. زیرا اغلب بیماران و مراجعان مدت زیادی را در این محیط می گذرانند و نیاز دارند به دور از هیاهو و شلوغی، در فضایی آرام و مطبوع استراحت کنند. ضرورت این موضوع باید به کادر فنی، سایر کارکنان و اپراتورهای کلینیک هم آموزش داده شود. معماری داخلی و جذابیت های بصری محیط از دیگر فاکتورهایی است که در جذب افراد بیشتر موثر خواهد بود.
تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز برای تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو
تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز برای تاسیس کلینیک پوست و مو بسیار اهمیت دارند. به عنوان مثال یکی از دلایل شکایت از مراکز لیزر و کلینیک های پوست و مو، سوختگی پوست در حین لیزر است. استفاده از تجهیزات نامرغوب، کهنه یا معیوب یکی از علل عمده در ایجاد چنین عوارضی است. بنابراین به منظور جلوگیری از مشکلات بعدی، باید در سرمایه گذاری مکفی و انتخاب تجهیزات و دستگاه ها توجه لازم را مبذول داشت. صرفه جویی در هنگام خرید تجهیزات یا داروهای مورد نیاز، ممکن است به نابودی کل کسب و کار منجر گردد. برخی از تجهیزات مورد نیاز عبارتند از:
تجهیزات عمومی پزشکی
- استتوسکوپ (Stethoscope)
- فشارسنج (Sphygmomanometer)
- ترمومتر (Thermometer)
- میز معاینه و صندلیهای درمانی
تجهیزات درمانی پوست
- لیزر IPL (Intense Pulsed Light)
- لیزر Nd
- لیزر CO2
- دستگاههای میکرودرم ابریژن
- دستگاههای پیلینگ شیمیایی
تجهیزات درمانی موی سر
- دستگاههای PRP (Platelet-Rich Plasma)
- دستگاههای مزوتراپی
- دستگاههای تحریک الکتریکی
تجهیزات زیبایی صورت
- دستگاههای تزریق ژل و فیلر
- دستگاههای رادیوفرکانسی (RF)
- دستگاههای اولتراسوند (Ultrasound)
کادر پزشکی و پرستاری برای تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو
طبق آیین نامه تاسیس درمانگاه تخصصی بیماری های پوست و مو، حداقل کادر فنی در کلینیک های پوست و مو عبارتند از: «دو پزشک متخصص بیماری های پوست و مو؛ یک نفر کارشناس پذیرش و مدارک پزشکی؛ دو پرستار یا بهیار زن و مرد؛ یک نفر پرستار جهت اطاق الکترولیز». پزشکی که به عنوان مسئول فنی کلینیک تعیین می گردد باید «پروانه مطب معتبر در شهر مورد تقاضا» را داشته و در تمام ساعات فعالیت کلینیک حضور داشته باشد. در کلینیک زیبایی علاوه بر پرستاران و پزشکان، تعدادی اپراتور نیز حضور دارند. مسئولیت نظارت بر همه این افراد به عهده مسئول فنی است. تمام کارکنان باید به اندازه کافی آموزش دیده و از مهارت کافی برخوردار باشند. یکی از مهمترین عوامل موفقیت و ماندگاری کسب و کار، سرمایه گذاری بر نیروی انسانی است. بنابراین لازم است کادر فنی و سایر کارکنان از میان افراد ماهر و آموزش دیده انتخاب شوند. همچنین در حین کار آموزش های لازم را دریافت نمایند.
اولین قسم از آموزش ها، مربوط به خدمات فنی و تخصصی است که باید به بیماران ارائه دهند. مهارت لازم و کافی کارکنان (چه به لحاظ دانش علمی و چه به لحاظ دست ورزی و مهارت فنی) برای انجام خدمات نوین پوست و مو، از الزامات اولیه در تاسیس کلینیک پوست و مو است. کادر پزشکی، پرستاری و سایر کارکنان همچنین باید آمادگی کافی برای رویارویی با وضعیت های خاص مانند شکایت بیمار را داشته باشند. هنگامی که بیمار به هر دلیل ناراضی و شاکی است، نحوه برخورد کارکنان تاثیر زیادی در جلب رضایت، حل مسئله، ایجاد وفاداری و حفظ اعتبار برند کلینیک خواهد داشت. از این رو اکیدا توصیه می شود تمام کارکنان، حتی پزشکان و پرستاران مجموعه، ارتباط درست با مشتری را به صورت حرفه ای بیاموزند و به کار گیرند.
شرایط حقوقی برای تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو
تاسیس کلینیک پوست و مو با سرمایه گذاری نسبتا بالا و ریسک همراه است. اگر کلینیک نتواند در مدت زمان مناسب، مورد توجه و اعتماد جامعه هدف قرار گیرد، با ورشکستگی یا خسران مالی روبرو خواهد شد. کسب و کارهای مختلف در صورتی مورد اعتماد مشتریان قرار می گیرند که در عملکرد مهارت و تبحر خود را اثبات نمایند. همچنین از مجوزهای کافی برخوردار بوده و دارای شماره ثبت و حتی برند ثبت شده باشند. ثبت شرکت و برند این معنی را در ذهن مشتری متبادر می کنند که فعالیت های موسسه کاملا حرفه ای، تحت نظارت قانون و قابل اعتماد هستند. بنابراین اگر قصد تاسیس کلینیک زیبایی یا کلینیک پوست و مو را دارید و می خواهید در این حرفه به یک برند معتبر تبدیل شوید، ثبت قانونی موسسه یکی از اولین وظایف شما خواهد بود.
قسمت مهمی از مراحل ثبت موسسه زیبایی از طریق اداره ثبت شرکت ها انجام می گیرد. جهت اخذ تاییدیه های لازم باید به سازمان های ذیربط و ناظر مراجعه نمایید. از آن جایی که مراحل ثبت موسسه زیبایی و لیزر یا کلینیک تخصصی پوست و مو دارای مراحل متعددی بوده و هر کدام نیازمند دقت و آگهی از مندرجات قانونی است، پیشنهاد می شود امور ثبت را به یک مرکز حقوقی معتبر واگذار نمایید. در این صورت ضمن اطمینان از حصول نتیجه، در وقت و هزینه های خود صرفه جویی کرده اید. زیرا اگر در هر مرحله از ثبت اشتباه کنید، ادامه فرآیند منوط به پرداخت مجدد برخی هزینه ها و اتلاف وقت خواهد بود.
ثبت موسسه زیبایی بدون پزشک
به نقل از وبسایت موسسه حقوقی دادمهر
در گذشته سختگیریهای زیادی در این مورد نمیشد اما در زمان حال، شرایط تاسیس کلینیک زیبایی کاملا متفاوت شده است. پیش از این افراد میتوانستند تنها با استفاده از پروانه پزشکی یا مدرک اپراتور، ثبت موسسه زیبایی خود را انجام دهند. اما امروزه بدون ارائه مدارک پزشک از دانشگاه علوم پزشکی هیچگونه مجوزی برای موسسه صادر نخواهد شد. بهطور کلی باید گفت اخذ مجوز موسسه زیبایی بدون پزشک امکان پذیر نبوده و مجوز کلینیک زیبایی تنها به متخصصان حوزه زیبایی ارائه میشود. پس شما میتوانید با استفاده از مدارک پزشک عمومی و پروانه طبابت وی موسسه خود را ثبت کنید اما برای اخذ مجوز موسسه زیبایی و لیزر، لازم است برای استخدام متخصص نیز اقدام کنید.
کلام آخر
اگر به عنوان یک پزشک یا سرمایه گذار قصد تاسیس کلینیک پوست و مو را دارید، باید با ضوابط و شرایط تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو آشنا بوده و تمام آنها را در عمل پیاده نمایید. رعایت ضوابط قانونی؛ پرهیز از اغواگری و تبلیغات نادرست؛ رعایت حدود قیمت بر طبق استانداردهای وزارت بهداشت؛ استفاده از کادر متعهد، ماهر و آموزش دیده؛ رعایت اصول فنی، بهداشتی و معماری داخلی ساختمان کلینیک؛ استفاده از تجهیزات و داروهای پیشرفته و مرغوب، از عوامل موفقیت این کسب و کار محسوب می شوند.
به خاطر داشته باشید بدون پروانه تاسیس و پروانه مسئول فنی، کسب و کار شما غیر قانونی خواهد بود. این مجوزها از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر می گردند. برای برندسازی قوی بهتر است مرکز و برند شما، در اداره ثبت شرکت ها نیز ثبت شده و تاییدیه های لازم را دریافت نماید. برای آگاهی کامل تر از جزئیات قانونی تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو، بهتر است با مراکز خدمات حقوقی معتبر تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. برای این منظور می توانید به سایت موسسه حقوقی دادمهر مراجعه فرمایید. با تکمیل اطلاعات حقوقی، تصمیم گیری بهتر و کسب و کار موفق تری خواهید داشت.
https://wikimedical.ir/?p=16504
نظرات در مورد شرایط تاسیس کلینیک پوست و مو