- نویسنده : ویکی مدیکال
- ۳۰ تیر ۱۴۰۲
- کد خبر 12706
- 424 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

فهرست مطلب
لمینت دندان و یا ایمپلنت دندان از جمله شیوه های متداولی است که امروزه برای اصلاح طرح لبخند و پرکردن جای خالی دندان های کشیده شده فرد بکار گرفته می شود و ایمپلنت در مقایسه با پروتز یا همان دندان مصنوعی های متحرک از مزایای بسیار بیشماری برخوردار است. در این بخش قصد داریم تا هر یک از دو راهکار نامبرده شده به عنوان جایگزینی مناسب برای دندان های از دست رفته را با یکدیگر مقایسه کنیم؛ همراه ما باشید.
منظور از ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت از جمله متدهای نوینی است که امروزه در حوزه علم دندانپزشکی از آن در جهت زیباسازی چهره و جایگزین دندان های کشیده شده فرد استفاده می شود. در حقیقت در شیوه ایمپلنت دندان، یک پایه مقاوم از جنس تیتانیوم را به علت سازگاری بالای آن با بدن انسان ها به عنوان ریشه مصنوعی ثابت دندان مصنوعی در محل دندان کشیده شده با استخوان فک پیوند می زند و بعد از حدود چند ماه و اطمینان از جوش خوردن آن تاج یا همان پروتز را بر روی آن نصب می کنند. در این شیوه فرد بعد از کاشت ایمپلنت احساسی شبیه به دندان های واقعی خود داشته و دیگر نیازی به در آوردن آن ندارد. ایمپلنت از طول عمر و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار است و برای پیشگیری از هرگونه آسیب یا خسارت احتمالی بهتر است که به شیوه های مراقبتی در جهت سلامت بهداشت و دهان خود اهمیت دهید.
منظور از دندان مصنوعی متحرک چیست؟
پروتز یا همان دندان مصنوعی از دیگر شیوه هایی مرسوم و قدیمی است که افراد می توانند با کمک این ابزار متحرک جای خالی دندان های از دست رفته خود را پر نمایند. در حقیقت با بالا رفتن سن و عواملی نظیر رژیم غذایی نادرست، مصرف سیگار و دخانیات، بیماری های لثه، عدم مراقبت اصولی و صحیح از دندان ها و … ممکن است که دندانهای طبیعی فرد پوسیده یا شکسته شوند و در چنین شرایطی دندانپزشک مجبور به کشیدن این دندان های آسیب دیده و پوسیده فرد است. از همین رو دندانپزشکان برای کمک به حفظ زیبایی لبخند فرد و امکان جویدن غذا به او توصیه می کنند که از دندان های مصنوعی های متحرک در ۲ نوع کلی و جزئی برای پر کردن جای خالی دندان های کشیده شده خود استفاده نمایند. شیوه استفاده از این نوع پروتزهای مصنوعی بدین گونه است که بعد از کشیدن کامل دندان های فرد و بهبودی محل زخم لثه او، عملیات مربوط به قالب گیری ساختار فک و دهان فرد توسط دندانپزشک آغاز شده و سپس قالب اولیه دندان مصنوعی برای تست و پردازش مجدد در لابراتور ساخته می شود.
تفاوت دندان مصنوعی متحرک و ایمپلنت دندان
همانطور که اشاره شد؛ مهمترین تفاوت بین دو روش استفاده از دندان مصنوعی و کاشت ایمپلنت دندان را میتوان به ترتیب در متحرک و ثابت بودن هر یک از این دو شیوه دانست. بدون شک فرد به دلیل ثابت و طبیعی بودن ایمپلنت دندان احساس بهتری نسبت به استفاده از دندان مصنوعی خواهد داشت ؛ هر چند که فرآیند کاشت و جراحی آن تا رسیدن به نتیجه اثر بخش بسیار طولانی بوده و طی این پروسه درمانی ممکن است برای فرد کمی آزار دهنده باشد. قالب گیری و ساخت دندان مصنوعی در مقایسه با کاشت ایمپلنت بسیار سریع بوده و در مدت زمانی اندک میتوان جای خالی دندان های خود را با آن پر کرد. همچنین از نظر رنگ نیز مطابق دندان های کنار خود بوده و به راحتی میتوان دندان مصنوعی را از دهان خود خارج نمود. از دیگر تفاوت های این دوشیوه میتوان به قیمت هر یک از آن ها اشاره کرد که از این لحاظ به دلیل هزینه های مالی کمتر و با صرفه تر، دندان مصنوعی در رتبه بالاتری قرار می گیرد.
معایب استفاده از دندان مصنوعی
اگر بخواهیم در این قسمت به برخی از معایب و یا محدودیت های استفاده از دندان مصنوعی متحرک به عنوان یکی از روش های جایگزین قدیمی دندان های از دست رفته فک بالا و پایین در مقایسه با ایمپلنت دندان اشاره داشته باشیم؛ میتوان موارد ذیل را برای آن بر شمرد:
– خسته کننده بودن استفاده مداوم از دندان مصنوعی متحرک
– خارج نمود دندان مصنوعی به هنگام خواب از دهان
– عدم توانایی فرد در جویدن و یا گاز زدن غذاها و میوه های سفت
– خم شدن و یا شکستن دندان مصنوعی متحرک در اثر کوچکترین فشار یا ضربه
– فرآیند ناخوشایند مراقبت و تمیزکردن دائمی آن برای قرار گیری در دهان
– و ….
جایگزین کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت های دندانی
با توجه به آنچه که تاکنون بیان شد؛ اکنون ممکن است این سوال برای شما عزیزان پیش آمده باشد که آیا امکان دارد دندان مصنوعی متحرک خود را با ایمپلنت های دندانی جایگزین کنیم یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که به دلیل جنس نامرغوب پروتزهای دندان مصنوعی و دوام طول عمر پایین آن ها نمیتوان از این پروتزها برای نصب بر روی پایه یا فیکسچر ایمپلنت دندان استفاده کرد و چنانچه افراد قصد دارند تا دندان های مصنوعی خود را با ایمپلنت دندان جایگزین کنند در مرحله نخست باید نسبت به سلامت و تراکم استخوان های فک خود برای نصب پایه ایمپلنت اطمینان حاصل کنند. چرا که در صورت استفاده مداوم و طولانی مدت از دندان مصنوعی این احتمال وجود دارد که استخوان های فک آن تحلیل رفته باشد و پایه ایمپلنت نتواند به طور موفقیت آمیز با بافت آن جوش بخورد. در چنین شرایطی نیاز است که استخوان فک را پیوند زده و این جراحی بر افزایش زمان بهبودی کامل بیمار تاثیر خواهد گذاشت.
https://wikimedical.ir/?p=12706