- نویسنده : ویکی مدیکال
- ۱۲ تیر ۱۴۰۳
- کد خبر 12328
- 434 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

فهرست مطلب
دادن قطره آهن به کودکان یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از کمخونی فقر آهن است. این کمخونی میتواند باعث مشکلات جدی در رشد و تکامل کودکان شود. در این مقاله، روش صحیح دادن قطره آهن به کودکان را به صورت کامل توضیح میدهیم:
نکات مهم در نحوه استفاده قطره آهن براى کودکان
مصرف مکمل آهن باعث اکسیژن رسانی بهتر در خون میشود. زیرا این دارو نقش مهمی را در ساختار هموگلوبین گلبولهای قرمز ایفا میکند. کمبود آهن باعث افت رشد طبیعی، کاهش بهرهی هوشی، قدرت یادگیری و مقاومت بدن در کودکان میشود. همچنین ضعف، بیحالی و خستگی زودرس را برای کودکان به همراه دارد.
از سوی دیگر تغذیهی نامناسب باعث ابتلا کودکان به کمخونی میشود که متخصصان تغذیه تنها مصرف قطره آهن را برای این دسته از کودکان توصیه میکنند. اما این در حالیست که استفاده از قطره آهن و روش دادن قطره آهن به کودکان از نظر والدین جای سوال و ابهام دارد. بسیاری از والدین تصور میکنند استفاده از قطره آهن برای کودکان، باعث پوسیدگی دندان میشود. اما براساس نظر متخصصان دندانپزشک زیبایی، استفاده از قطرهی آهن هیچ تاثیری بر روی ساختار دندان ندارد. بلکه در صورت درست مصرف نشدن تنها باعث تغییر رنگ و سیاه شدن دندانهای کودکان میشود، که با درست دادن قطره آهن به کودکان باعث جلوگیری از این موضوع میتوان شد.
برای مطالعه بیشتر در مورد موضوعات دندانپزشکی، از جمله: ایمپلنت، لمینت دندان، ارتودنسی و … بخش مقالات سایت ما را دنبال کنید.
آیا مصرف قطره آهن باعث پوسیدگی دندان میشود؟
متخصصان و بهترین دندانپزشک زیبایی معتقدند که اگر دندانهای کودکان به دلیل مصرف قطره آهن سیاه و تیره شود، همچنان سالم هستند. پس قطره آهن هیچ تاثیری بر روی پوسیدگی دندان ندارد اما باعث میشود تا ظاهر دندانها بدمنظر شود. به طوری که بر روی اعتماد به نفس کودک تاثیر منفی ایجاد میکند.
از سوی دیگر دندانهایی که در اثر برخورد با قطره آهن سیاه یا قهوهای تیره میشوند، همچنان سالم هستند و به مراقبتهای بهداشتی نیاز دارند. تغییر رنگ با پوسیدگی دندان تفاوت دارد. با برخورد قطره آهن با دندانها، ساختار آنها هیچ آسیبی نمیبیند. بلکه دارو با مینای دندان برخورد کرده و باعث ایجاد لکهی قهوهای رنگ بر روی دندان میشود. متخصصان دندانپزشکی بر این نظر هستند که تغییر رنگ دندانها پس از مصرف قطره آهن، قابل برطرف شدن است. البته اگر دندانهای کودک به طور کامل تیره و قهوهای شده باشند، تنها با مراجعه به کلینیک دندانپزشک خوب در تهران قابل درمان است. اما اگر میزان آن زیاد نباشد و یا به تازگی دندانهای کودک تیره شده باشند، به مرور زمان تیرگی دندانها برطرف میشود.
همچنین بخوانید: فلوراید تراپی کودکان
بهترین نحوه و روش دادن قطره آهن به نوزادان و کودکان
در کنار این توصیهها نکاتی نیز برای نحوه استفاده درست از قطره آهن برای کودکان وجود دارد که از بروز مشکل و تیرگی در دندانهای کودکان پیشگیری میکند برای استفادهی درست از قطره آهن برای کودکان لازم است تا والدین توصیههای زیر را برای فرزندان خود مد نظر داشته باشند:

۱-به کودک در حالت خوابیده قطره آهن دهید
اگر زمانی که کودک در حالت ایستاده و یا نشسته است، به او قطرهی آهن دهید ممکن است با دندانهای او برخورد کند. اما وقتی کودک در حالت خوابیده باشد و قطره را بر روی زبان او بریزید بلافاصله بعد از قورت دادن، قطره راهی گلو شده و با دندانها تماسی ندارد. برای راحتی بیشتر کودک میتوانید یک بالشت نازک در زیر سر او قرار دهید تا بلعیدن قطره آهن برای کودک راحتتر انجام شود.
۲-استفاده از قطره چکان برای مصرف قطره آهن
یکی از توصیههای مهمی که دندانپزشکان برای جلوگیری از سیاه شدن دندانهای کودکان دارند، استفاده از قطره چکان برای مصرف قطره آهن است. زمانی که والدین با کمک قطره چکان، قطره آهن را در دهان کودک و بر روی زبان تخلیه میکنند، از ایجاد تماس این دارو با دندانهای بیمار جلوگیری میشود. در نتیجه کمبود آهن در بدن کودک از بین میرود و از سوی دیگر این قطره با دندانها تماس پیدا نمیکند.
۳-بعد از قطره آهن لبنیات مصرف نکنید
به دلیل اینکه مصرف لبنیات باعث کاهش میزان آهن در بدن میشود، بلافاصله بعد از مصرف قطره آهن، به کودک لبنیات ندهید. بسیاری از والدین با این تصور که لبنیات حاوی مقادیر زیادی از کلسیم است و به حفظ سلامت دندانها کمک میکند، سعی میکنند بلافاصله بعد از مصرف قطره آهن، به کودک شیر بدهند. در حالی که این کار تاثیر قطره آهن را از بین میبرد و مجدداً باید یک دورهی جدید قطره آهن را برای کودک استفاده کنید. این کار به مرور زمان باعث آسیب زدن به دندانها میشود.

۴-همزمان با قطره آهن به کودک آب پرتقال بدهید
یکی دیگر از نکات مهم در زمان خوراندن قطره آهن به کودکان، دادن آب پرتقال به آنهاست. زیرا این نوشیدنی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ث است که به جذب بهتر آهن در بدن کمک میکند. همچنین از ایجاد تغییر رنگ در دندانهای کودک نیز جلوگیری میکند. کودک نیز به دلیل میل بیشتری که به خوردن آب پرتقال دارد، حرفشنوی بهتری در مورد نحوهی صحیح مصرف قطره آهن دارد.
۵-شستشوی دندانها بعد از قطره آهن
حتی اگر این مراحل را برای خوراندن قطره آهن به کودک اجرا کردید، فراموش نکنید که دندانهای کودک را بعد از مصرف این دارو بشویید.
اگر مقداری آب جوشیدهی سرد را از قبل آماده کنید، میتوانید با آن دندانهای کودک را بشویید. اگر از یک مسواک نرم هم برای شستشوی دندانهای کودک استفاده کنید، تاثیر قطره آهن به طور کامل از روی دندان کودک از بین میرود. اگر قطره آهن را به کودکان زیر ۳ سال میدهید و صحیح مسواک زدن برایتان مقدور نیست، میتوانید با کمک یک گاز استریل یا پارچهی تمیز و مرطوب، دندانهای کودک را تمیز کنید.
https://wikimedical.ir/?p=12328
نظرات در مورد روش دادن قطره آهن به کودکان: راهنمای کامل برای والدین