- نویسنده : ویکی مدیکال
- ۱۳ خرداد ۱۴۰۳
- کد خبر 16322
- 304 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
فهرست مطلب
رژیم فستینگ یا رژیم روزهداری متناوب، رژیمی برای دست کشیدن مستمر از مصرف بیشازحد مواد غذایی است. این رژیم ایدهآل اگرچه میتواند در کاهش و کنترل وزن، کاهش کالری و بهبود سلامت بدن نقش داشته باشد؛ اما علیرغم تصور افراد، دارای عوارضی است.
با این رژیم ممکن است یکسری پیامدهای منفی جسمی و روانی متوجه افراد شود که در سلامت زندگی آنها نقش مهمی ایفا میکند. برای اینکه بدانید آیا رژیم فستینگ خطرناک است؟ باید با عوارض و معایب این نوع رژیم آشنا شوید.
آشنایی با رژیم فستینگ
رژیم فستینگ الگویی برای کاهش میزان غذای مصرفی در طول روز و درنهایت کاهش وزن استفاده میشود. در این رژیم اینکه چه غذایی بخورید یا چه غذایی نخورید، اهمیت زیادی ندارد! آنچه که مهم است، زمان غذا خوردن است. در این رژیم شما برای چند ساعت مثلا ۸ ساعت میتوانید هرچه دوست دارید بخورید؛ اما پس از آن دیگر حق ندارید به غذایی لب بزنید.
در اغلب موارد با افزایش زمان غذا خوردن میتوان وزن را تا حد چشمگیری کاهش داد. این رژیم غذایی بهدلیل جذابیت و نقش ویژه خود در بهبود سلامت جسم، چند سالی است مورد توجه قرار گرفته است؛ اما آیا رژیم فستینگ خطرناک است؟ همانطور که اشاره کردیم، در کنار همه مزایای این رژیم منحصربهفرد، معایبی نیز وجود دارند که گاه میتوانند جسم شما را تهدید کنند.
با رژیم فستینگ چقدر وزن کم میکنیم؟
پیش از اینکه بدانیم آیا رژیم فستینگ خطرناک است؟ بیایید در مورد میزان کاهش وزن با این رژیم صحبت کنیم. متناسب با متابولیسم بدن افراد و نوع رژیمی که انتخاب میکنند، میزان کاهش وزن میتواند متغیر باشد.
برخی از افراد پس از یک دوره رژیم، کاهش وزن قابلتوجهی را تجربه خواهند کرد. این در حالی است که افراد دیگر با تغییر در رژیم غذایی خود تنها کاهش وزن بسیار کمی را مشاهده میکنند. در کل، اگر از رژیم غذایی فستینگ استفاده کنید، بهطور معمول ۳۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم وزن در طول هفته کم خواهید کرد.
از عوارض رژیم فستینگ چه میدانید؟
برخی از مهمترین عوارضی که میتوانیم برای رژیم غذایی فستینگ شرح دهیم، در موارد زیر ذکر شدهاند:
گرسنگی مفرط
یکی از عوارض و خطرات قطعی که فستینگ بهدنبال دارد، گرسنگی مفرط است. گرسنگی در اوایل دوره رژیم گرفتن به سراغ شما میآید و این رژیم را برایتان طاقتفرسا میکند. پس از مدتی، گرسنگی به یک عادت تبدیل شده و بسیار کمرنگ میشود.
سردرد و سبکی سر
در پاسخ به این سوال که آیا رژیم فستینگ خطرناک است؟ باید اشاره کنیم این رژیم در بسیاری از افراد با سردرد، سرگیجه و سبکی سر همراه است. این رژیم پیشانی و مغز را درگیر میکند و سردردهایی با شدت بالا یا شدت متوسط را در افراد ایجاد میکند. در روزهای ابتدایی رژیم، بیشترین میزان سردرد را تجربه خواهید کرد. بسیاری از محققان بر این باورند که با ترک قهوه و کاهش قند خون میتواند سردرد را کاهش دهد.
مسائل گوارشی
یبوست، اسهال، نفخ و حالت تهوع ازجمله مهمترین عوارض گوارشی هستند که افراد در رژیم روزهداری متناوب تجربه میکنند. تغییر ناگهانی رژیم غذایی باعث کمآبی بدن شده و نقش موثری در یبوست دارد. شما میتوانید با مصرف غذاهای مقوی و فیبردار، این عوارض را به حداقل برسانید.
تحریکپذیری و سایر تغییرات خلقی
نهتنها جسم، بلکه ممکن است روح و روان شما نیز پس از انجام فستینگ درگیر شود. تغییرات شدید خلقوخو، پرخاشگری و عصبانی شدن میتواند مهمترین عوارض رژیم فستینگ باشد. جالب است بدانید این رژیم اگرچه باعث پرخاشگری میشود؛ اما احساس غرور، رضایت و اعتمادبهنفس را افزایش خواهد داد.
خستگی و از بین رفتن سطح بالایی از انرژی
پس از اینکه رژیم فستینگ را انتخاب میکنید، قند خون شما به شدت پایین میآید. پس طبیعی است که احساس ضعف و خستگی و احساس کاهش انرژی، عوارضی باشد که با آن مواجه میشوید. مطالعات اخیر نشان میدهند پس از مدتی خستگی و کاهش انرژی برای افراد طبیعی خواهد شد.
بوی بد دهان
در حالت روزهداری مهمترین منبع تغذیه بدن چربیهای آن هستند. در این حالت مقدار استون در خون و تنفس بیشتر میشود. همچنین بدن دهیدراته میشود. این موارد میتوانند خشکی دهان و بوی بد دهان را ایجاد کنند.
اختلالات خواب
بیخوابی از دیگر عوارضی است که این رژیم غذایی دارد. کاهش میزان نمک در بدن، دهیدراته شدن بدن و احساس خستگی میتواند بیخوابی شما را افزایش دهد.
کمآبی بدن و عوارض ناشی از آن
شاید در پاسخ به سوال که آیا رژیم فستینگ خطرناک است؟ بتوانیم بگوییم خطرناکترین عارضه این رژیم از دست رفتن آب بدن است. افرادی که به سراغ این رژیم میروند، غالبا آب زیادی مصرف نمیکنند. این موضوع، موجب دهیدراته شدن بدن و مشکلات پس از آن میشود.
سوء تغذیه
از دیگر عوارض شایعی که میتوانیم برای رژیم غذایی فستینگ نام ببریم، سوء تغذیه است. چنانچه این رژیم به خوبی رعایت نشود، سوء تغذیه ایجاد خواهد شد. برای جلوگیری از این مشکل لازم است یک رژیم غذایی متعادل و سالم را انتخاب کنید. پیشنهاد میکنیم به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا از رژیمی متناسب بهرهمند شوید.
چه افرادی نمیتوانند از رژیم فستینگ استفاده کنند؟
حال که به پاسخ سوال آیا رژیم فستینگ خطرناک است؟ دست یافتید، باید بدانید چه افرادی میتوانند از این رژیم استفاده کنند؛ زیرا رژیم روزهداری متناوب برای همه افراد در هر سن و سالی مناسب نیست. افرادی که دارای شرایط زیر هستند، باید رژیمهای دیگری را جایگزین این رژیم کنند:
- زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی هستند.
- افرادی که سابقه اختلالات خوردن دارند.
- افرادی که به بیماریهای خاص مبتلا هستند.
- کودکان و نوجوانانی که هنوز به سن ۱۸ سالگی نرسیدهاند.
- افراد با بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی و عروقی
سخن پایانی
در این مطلب به پاسخ سوال که آیا رژیم فستینگ خطرناک است؟ پرداختیم. فستینگ یا روزهداری متناوب با وجود مزایایی که دارد، محبوبیت بسیاری در میان افراد پیدا کرده است؛ اما بسیاری از افراد از معایبی همچون کم آب شدن بدن، مشکلات روحی، سوء تغذیه، مشکلات گوارشی، سردرد و خستگی و … بیاطلاع هستند. شما نیز اگر جزو افرادی هستید که تمایل دارند فستینگ را امتحان کنند، باید ابتدا مزایا و معایب آن را بشناسید و سپس جهت دریافت بهترین نتایج، رژیمی مناسب را دنبال کنید.
https://wikimedical.ir/?p=16322