- نویسنده : ویکی مدیکال
- ۲۲ فروردین ۱۴۰۳
- کد خبر 12301
- 542 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

فهرست مطلب
همیشه تصور ما از یک دندان پوسیده، دندانی است که تاج آن سیاه شده باشد. اما دندان از دو بخشِ تاج و ریشه تشکیل شده است. زمانی که تاج دندان سیاه میشود، باید آن را ترمیم و بازسازی کنید. اما ممکن است در اثر سهل انگاری به این موضوع توجه نکنید. بعد از مدتی پوسیدگی تاج به سمت ریشه ادامه پیدا میکند. در چنین مواردی باید برای درمان ریشه دندان اقدام نمایید.
در مواردی هم ممکن است دندان ترمیم شود، اما ریشه دندان بعد از مدتی تخریب شود. زیرا پوسیدگی دندان به عصب رسیده است. اما فقط قسمت تاج ترمیم میشود. در چنین مواردی میکروبها به مرور زمان وارد پالپ دندان میشود. در نتیجه باعث التهاب و درد شدید میشود. زمانی که ریشهی دندان خراب میشود، درد آن در زمان شب بیشتر احساس میشود. زیرا در هنگام خواب فشار خون داخل پالپ بیشتر از روز است. در نتیجه بیشتر به پایانههای عصب دندان فشار وارد میکند. در صورتی که یک ریشهی دندان عفونی و خراب درمان نشود، میکروبهای آن به سراسر لثه و ریشههای دندانهای مجاور سرایت میکند.
برای مطالعه بیشتر در مورد موضوعاتی مانند: دندانپزشک و تخصص های دندانپزشک، ایمپلنت دندان، لمینت دندان دندان، ارتودنسی و … با سایت ما همراه باشید.
فرق درمان ریشه دندان با عصب کشی چیست؟
درواقع درمان ریشه دندان همان عصب کشی دندان است. در هر دو این موارد عصب دندان یا همان ریشه خارج می شود و جای خالی آن با موارد پر می شود.
نحوهی درمان ریشه دندان
یکی از علائم عفونی شدن ریشهی دندان این است که قادر به جویدن غذا با دندان خود نیستید. وقتی با نوک انگشت دندان را به آرامی لمس میکنید، به شدت احساس درد میکنید. در این موقع باید به دندانپزشک خوب در تهران مراجعه کنید. اگر قبلاً دندان شما ترمیم شده است، باید یک بار دیگر با استفاده از تجهیزات دندانپزشکی، داخل آن خالی شود.
سپس دندانپزشک با تمیز کردن ناحیهی داخل دندان، عصب را از قسمت ریشه جدا میکند. با این کار یک کانال داخل دندان ایجاد میشود. دندانپزشک با پرکردن دندان با مواد دندانپزشکی (آمالگام یا کامپوزیت چیست)، دندان را ترمیم میکند. در نتیجه کانال هم به طور کامل بسته می شود.
چرا باید ریشهی دندان درمان شود؟
اگر عصب و عروق خونی دندان عفونی شود، باید آن را درمان کنید. در غیر اینصورت عفونت از طریق کانالهایی که در داخل ریشهی دندان قرار دارند، پخش میشود و باعث آبسه میشود. آبسه زمانی اتفاق میافتد که چرک و عفونت در یک قسمت از اطراف دندان جمع شده و باعث تورم آن قسمت میشود. وقتی این قسمت متورم را لمس میکنید احساس درد شدید میکنید. بعد از درمان کامل عفونت و از بین رفتن آبسه، باید ریشه را درمان کنید. زیرا به همان دلیلی که ریشهی دندان یک بار عفونی شد، این احتمال وجود دارد که یکبار دیگر به این عارضه مبتلا شوید. اگر این بیماری به موقع درمان نشود، بعد از مدتی به کل ریشههای دندانها آسیب وارد میکند. در نهایت مجبور به کشیدن دندان هستید.
آیا درمان ریشه دندانها درد دارد؟
دندانپزشکان قبل از درمان ریشه دندان ها ابتدا دندان مورد نظر را با مواد بیحسی موضعی، بیحس میکنند. بعد از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه عملیات درمان ریشه انجام میشود. زمانی که دندانپزشک با کمک متهی دندانپزشکی در حال خالی کردن دندان است، شما فقط صدای مته را میشنوید و احساس درد ندارید.
تعداد جلسات درمان ریشهی دندان
درمان ریشهی دندان به منظور خارج کردن تمام عفونت از کانال ریشه انجام میشود. ریشه با مواد ضدعفونی کننده تمیز میشود. سپس عصب بیرون کشیده میشود. در انتها داخل دندان با مواد مخصوص پر میشود تا ارتباط فضای بیرون دندان با ریشه به طور کامل قطع شود. با این روش از عفونتهای بعدی دندان جلوگیری میشود.
بنابر تشخیص دندانپزشک خوب در تهران درمان ریشه و سپس ترمیم دندان در دو مرحله انجام میشود. ابتدا باید ریشه به طور کامل درمان شود. دندانپزشک با یک پانسمان موقت بر روی دندان قرار میدهد. سپس دندان در جلسهی بعدی ترمیم میشود.
ظاهر و فرم دندان بعد از درمان ریشه
به دلیل اینکه برای درمان ریشه باید قسمتهای پوسیدهی دندان تراشیده شود، داخل دندان خالی میماند. اما بعد از اتمام کار و درمان کامل ریشه، دندان با آمالگام و یا کامپوزیت پر میشود. رنگ طبیعی دندان هیچ تغییری نمیکند. برای ترمیم دندانهای قدامی از مواد کامپوزیت و برای دندانهای عقب از مواد نقرهای رنگ استفاده میشود.
درمان ریشهی دندان برای بار دوم
با عصب کشی و درمان ریشهی دندان ها احتمال عفونت مجدد، تقریباً به صفر می رسد. اما اگر به دلیل بیاحتیاطی مجددا ریشهی دندان عفونی شود، میتوان این مراحل را برای آن تکرار کرد. با این تفاوت که در دفعهی قبل دندان پوسیده است و دندانپزشک با مته دندانپزشکی قسمتهای پوسیدهی دندان را بر میدارد تا به عصب برسد. سپس دندان با مواد دندانپزشکی ترمیم میشود. اما برای بار دوم باید مواد دندانپزشکی برداشته شود. این کار سخت نیست و با متهی دندانپزشکی به راحتی انجام میشود.
آیا دندان بدون عصب سالم میماند؟
دندانپزشک برای درمان ریشهی دندان مجبور به کشیدن عصب دندان است. دندان بدون عصب زنده نیست و هیچ دردی را احساس نمیکند. اما احساس نکردن درد به این معنا نیست که دندان شما در سلامت کامل است. بلکه به دلیل زنده نبودن بیشتر در معرض شکستن قرار میگیرد. وقتی دندان را عصب کشی میکنید، باید بیشتر مراقب آن باشید.
مراقبتهای بعد از درمان ریشهی دندان
بعد از اینکه ریشهی دندان درمان شد، دیگر احساس درد نمیکنید. اما دندانی که پر میشود، ممکن است نسبت به موادغذایی سرد و گرم حساسیت نشان دهد. این امر کاملاً طبیعی است و در اغلب درمان ترمیمی دندانپزشکی وجود دارد. بعد از چند روز حساسیت از بین میرود.
از شکستن موادغذایی سفت با دندان خودداری کنید. همچنین از خوردن غذاهای سرد و غذاهای گرم، بدون فاصله و پشت سر هم خودداری کنید. یکی از دلایل عفونی شدن ریشهی دندان، خوردن غذاها و نوشیدنیهای سرد و گرم با هم است. مسواک زدن را هم فراموش نکنید. در این صورت دندان بدون عصب طول عمر زیادی خواهد داشت. بهتر است از خمیردندانهای فلورایددار استفاده کنید. از خوردن موادغذایی حاوی قند تا حد امکان خودداری کنید. معاینات دندانپزشکی را بعد از ۶ ماه الی یک سال فراموش نکنید.
عصب کشی دندان چه عواقبی دارد؟
وقتی یک دندان عصب کشی میشود، بیشتر از دندانها به مراقبت نیاز دارد. دندان شما هیچ دردی را احساس نمیکند. بنابراین ممکن است در معرض خطر عفونت قرار بگیرد. در حالی که نسبت به این قضیه بیاطلاع میمانید. زمانی متوجه عفونت میشوید که کل قسمت لثه و ریشهی سایر دندانها را فرا میگیرد. پس عصب کشی به معنای راحت شدن از دست خطر عفونت برای همیشه نیست. باید بیشتر از قبل مراقب دندان خود باشید.
بهتر است که درمان ریشه دندان یا همان عصب کشی دندان خود را نزد چه پزشک و با چه تخصصی انجام دهیم؟
بیشتر دندانپزشکان عمومی کار درمان ریشه یا همان عصب کشی را انجام می دهند اما به یاد داشته باشید که در این مورد متخصص درمان ریشه دندان وجود دارد و دندانپزشکی که متخصص درمان ریشه یا اندودانتیکس است با استفاده از روشهای نوین و تجهیزات به روز دندانپزشکی میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
حتما برای شما و یا اطافیانتان پیش آمده است که در گاهی به دلایلی از جمله عدم تخصص پزشک مجبور به درمان ریشه مجدد یا عصب کشی مجدد دندان شده باشید. میتوانید با انتخاب یک پزشک متخصص از این مشکلات جلوگیری کنید. پیشنهاد ما به شما دکتر ثنا جباری متخصص درمان ریشه هستند. ایشان با داشتن بورد تخصصی در این زمینه میتواند گزینه بسیار خوبی برای شما و همین طور کودکانتان برای عصب کشی دندان باشند
https://wikimedical.ir/?p=12301