- نویسنده : ویکی مدیکال
- ۱۲ فروردین ۱۴۰۳
- کد خبر 16169
- 424 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

فهرست مطلب
امروزه تعداد قابل توجهی از افراد به دنبال روش های مختلف برای کاهش و رهایی از موهای زائد در بدن خود هستند، از این روش ها می توان به وکس، استفاده از ژیلت و تکنولوژی لیزر موهای زائد اشاره کرد ام در برخی از قسمت های بدن به دلایل مختلف مانند وراثت و اختلالات هورمونی، موهای کرکی رشد می کند که این موها با روش های ذکر شده و به راحتی از بین نخواهند رفت.
الکترولیز یکی از روش های معرفی شده برای کاهش و از بین بردن موهای کرکی و سفید رشد کرده بر روی بدن است که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. لازم به ذکر است که الکترولیز موهای زائد تنها روش حذف و از بین بردن موهای زائد و ناخواسته بدن است که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شده است.
در این مطلب با ما همراه باشید تا ضمن آشنایی با هرآنچه که باید درباره این روش کاهش موهای زائد بدن بدانید، با مزایا و معایب این روش درمانی و نحوه عملکرد این روش بر موهای زائد بی رنگ و نازک نیز آشنا شوید.
موی کرکی چیست؟
موهای کرکی دارای ظاهری طبیعی اما نامرتب هستند چرا که رنگ این موها نسبت به سایر موهای رشد کرده در بدن بسیار کمتر است، به طوری که ممکن است موی کرکی رشد کرده بر روی صورت یا بدن شما به صورت کامل بدون رنگ باشد. از مهم ترین نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که موها در کل بدن یکسان نبوده و این امر کاملا طبیعی است که موی رشد کرده در برخی از نواحی بدن نسبت به سایر نواحی بدن، تیره تر و ضخیم تر باشد.
به عنوان مثال از رشد موی کرکی در بدن می توان به صورت اشاره کرد. لازم به ذکر است که ممکن است برخی از افراد بر روی صورت خود دارای موی کرکی باشند اما در دیگر نواحی بدن مانند دست و پا دارای موی تیره و ضخیم باشند که با استفاده از روش های کاهش موی زائد مانند لیزر موهای زائد در رشت به سادگی از بین خواهند رفت اما روش کاهش موی کرکی و روشن نسبت به سایر موهای رشد کرده در بدن اندکی متفاوت است چرا که تکنولوژی لیزر اکثرا بر روی موهای تیره و ضخیم تاثیر گذار است و نمی تواند تاثیر قابل توجه و رضایت بخشی را در کاهش موی کرکی داشته باشد.
روش از بین بردن موهای کرکی
موی کرکی در صورت و بدن خانم ها بیشتر مشاهده می شود و برای کاهش این موهای زائد و ناخواسته، الکترولیز پیشنهاد می شود چرا که در این روش با استفاده از سوزن برقی، جریان الکتریکی به فولیکول موی هدف ارسال می شود و منجر به از بین رفتن سلول های درون آن می شود.
باید در نظر داشته باشید که روش لیزر موهای زائد نیز می تواند موثر باشد اما نیازمند صبر و مدت زمان بیشتری است، چرا که در روش لیزر ابتدا موها به صورت ضخیم تر مجددا رشد خواهند کرد و سپس با اشعه لیزر مورد هدف قرار می گیرند و فرآیند ریزش و کاهش را شروع خواهند کرد.
چه عواملی منجر به رشد موی ناخواسته می شوند؟
به صورت کلی ۴ عامل می توانند بر رشد موی ناخواسته و زائد بر روی بدن و صورت تاثیر داشته باشند که در ادامه به بررسی این عوامل می پردازیم.
- مسائل وراثتی
- سطح هورمون ها در بدن (سطوح بالای آندروژن و هورمون های مردانه)
- مصرف برخی از داروها (مصرف داروهای استروئیدی)
- ابتلا به برخی از بیماری های خاص (سندروم تخمدان پلی کیستیک)
الکترولیز چیست و چگونه عمل می کند؟
همانطور که ذکر کردیم، الکترولیز یک روش درمانی برای کاهش و از بین بردن موهای زائد با رنگی روشن و ضخامتی کمتر است. در نظر داشته باشید که این روش صرفا برای از بین بردن موی کرکی مورد استفاده قرار نمی گیرد و شما می توانید از این روش برای از بین بردن موهای تیره و ضخیم بدن خود نیز استفاده کنید.
در این روش، یک الکترولوژیست آموزش داده در گراند کلینیک، یک سیم نازک را به فولیکول مو در زیر سطح پوست وارد می کند. جریان الکتریکی از سیم به سمت پایین فولیکول مو حرکت می کند و در این فرآیند ریشه مو را از بین می برد. آسیب دیدن فولیکول مو، از رشد مجدد موها جلوگیری می کند و در نهایت منجر به ریزش موهای موجود در ناحیه هدف درمان می شود.
لازم به ذکر است که این روش کاهش موهای زائد بیش از ۱۰۰ سال است که مورد استفاده قرار می گیرد و اولین بار برای از بین بردن موهای زائد تحریک کننده مژه مورد استفاده قرار گرفته است و از آن پس به عنوان یک روش مورد تایید FDA برای حذف موی زائد شناخته می شود.
الکترولیز مناسب چه کسانی است؟
در این قسمت به بررسی کاندیدای مناسب انجام این روش کاهش موی زائد در بدن می پردازیم.
- افرادی که از محل رشد مو (بین ابروها، روی لب و روی سینه) ناراضی هستند
- افرادی که هیرسوتیسم دارند و رشد موی بدن این افراد بیش از حد است
به صورت کلی می توان گفت این روش به عنوان یک روش عمومی برای کاهش و از بین بردن موی زائد در بدن و صورت شناخته می شود و درصورتی که تمایل به کاهش و از بین بردن موهای ناخواسته و زائد بدن خود داشته باشید، می توانید از این روش استفاده کنید.
آیا تاثیر الکترولیز دائمی است؟
بله، این روش را می توان به عنوان یک روش درمانی با حذف دائمی موهای زائد در نظر گرفت. الکترولیز به طور ایمن و دائمی موها را از تمام رنگ پوست ها حذف می کند چرا که در این روش سلول های رشد فولیکول های مو برای همیشه از بین می روند و در نتیجه موهای بدن به صورت مجدد رشد نخواهند کرد.
الکترولیز برای کدام نواحی در بدن مناسب است؟
به صورت کلی شما می توانید از این روش برای تمامی نواحی در بدن استفاده کنید اما در ادامه به بررسی محبوب ترین نواحی بدن در کاهش موی زائد به واسطه این روش می پردازیم.
- کمر
- خط بیکینی
- ران و ساق پا
- صورت، لب، چانه و ابرو
- انگشتان دست و پا
- زیر بغل
جلسات مورد نیاز برای کاهش موی زائد با الکترولیز
به صورت کلی می توان گفت جلسات درمانی مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است، جلسات درمانی بر اساس فاکتور های مختلفی مانند ناحیه هدف درمان، ضخامت موها و حجم موها مشخص می شود. به طور معمول شما برای کاهش موهای زائد بدن خود با این روش نیاز به جلسات هفتگی و یا هفته در میان خواهید داشت که این جلسات ممکن است تا یک سال و نیم ادامه داشته باشد تا شما بتوانید به نتیجه مطلوب خود برسید.
در نظر داشته باشید که ناحیه بدن و نوع موی رشد کرده در ناحیه هدف، از مهم ترین عوامل تعیین کننده جلسات درمانی هستند چرا که اگر ناحیه درمان دارای موهای زبری باشد، شما به جلسات بیشتری نیاز خواهید داشت.
مزایای کاهش موی زائد با الکترولیز
از مهم ترین مزیت های استفاده از این روش برای از بین بردن و حذف موهای زائد، مشاهده نتیجه ای دائمی است البته در نظر داشته باشید که بسیاری از افراد پس از اتمام درمان با حذف دائمی موهای زائد رو به رو می شوند و برخی از افراد ممکن است با کاهش مقدار زیادی از موها مواجه شوند و این روش منجر به حذف دائمی نشود.
از دیگر عواملی که باعث شده است تا این روش به عنوان یکی از محبوب ترین روش های کاهش و از بین بردن موهای زائد بدن شناخته شود، تاثیر الکترولیز بر طیف گسترده ای مو و پوست است و دیگر لازم نیست نگران رنگ پوست و جنس موی خود باشید چرا که این روش برای شما موثر خواهد بود. از اصلی ترین معایب این روش تنها می توان به طولانی بودن فرآیند درمان اشاره کرد، در حقیقت هر جلسه درمانی با الکترولیز صرفا ۱۵ دقیقه زمان می برد اما شما باید مدت زمان بسیار و جلسات زیادی تحت درمان باشید تا بتوانید به حذف دائمی موهای زائد در بدن خود برسید.
لازم به ذکر است که باقی ماندن رد زخم یا اسکار پس از این روش درمانی بسیار نادر است و افراد بسیار کمی ممکن است پس از درمان با اسکار بر روی پوست خود مواجه شوند و این امر باعث شده تا الکترولیز برای از بین بردن موهای زائد در نواحی حساس بدن مانند بیکینی بسیار مناسب باشد.
مقایسه الکترولیز با سایر روش های کاهش موی زائد
بسیاری از افراد امروزه همچنان از مواد شیمیایی مانند کرم های مو بر برای از بین بردن موهای زائد بدن خود استفاده می کنند اما باید در نظر داشته باشید که استفاده از مواد شیمیایی می تواند منجر به تحریک شدن پوست شود و حتی این روش ها ممکن است زمان بر باشد و در مدت کوتاهی شما شاهد رشد مجدد موهای زائد باشید.
یکی دیگر از روش هایی امروزه مورد استفاده بخشی از افراد قرار می گیرد، اپیلاسیون است که این روش پر هزینه و درناک بوده و حتی ممکن است موها را به صورت نامرتب حذف کند و نتیجه دلخواه را برای شما به دنبال نداشته باشد.
آیا الکترولیز دردناک است؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که برای افراد در حوزه از بین بردن موهای زائد به وجود می آید، دردناک بودن این روش است اما باید بدانید که این روش معمولا ناراحتی و درد زیادی برای مراجعه کنندگان ایجاد نمی کند. ممکن است شما در جلسه درمان احساس سوزن سوزن شدن خفیفی را تجربه کنید که در صورت لزوم می توانید درباره بی حسی موضعی با الکترولوژیست خود صحبت کنید تا احساس درد را کاهش دهید.
عوارض و خطرات احتمالی الکترولیز
این روش یک روش ایمن برای کاهش و از بین بردن موهای زائد است اما درصورتی که به درستی و با تخصص انجام نشود، ممکن است خطراتی مانند عفونت به دلیل استفاده از سوزن غیر استریل یا زخم را به همراه داشته باشد. در نظر داشته باشید که در صورت انتخاب یک کلینیک درمانی معتبر و حرفه ای، احتمال بروز عوارض به حداقل میرسد.
لازم به ذکر است که ممکن است مراجعه کنندگان در حین و یا دقیقا پس از جلسه درمانی، دچار قرمزی کمی در پوست خود شوند و باید در نظر داشته باشید که درصورت داشتن پوستی با رنگ تیره تر، ممکن است پس از درمان لکه های تیره رنگ موقتی را بر روی پوست خود مشاهده کنید. این لکه ها و قرمزی پوست به مرور محو خواهند شد بنابراین نباید از کرم های سفید کننده و دیگر روش های درمانی برای از بین بردن این عارضه ها استفاده کنید.
انواع روش های از بین بردن موی زائد با الکترولیز
در این قسمت به بررسی انواع روش های از بین بردن موهای زائد تحت روش و متد الکترولیز می پردازیم تا شما بتوانید بهترین روش را بر اساس شرایط پوست و موی خود انتخاب کنید و بهترین نتیجه را کسب کنید.
۱- الکترولیز گالوانیک
در روش گالوانیک از اعمال یک جریان الکتریکی به ریشه مو استفاده می شود که در این روش پزشک از قرار دادن یک سوزن بسیار نازک در داخل فولیکول مو منجر به یک جریان الکتریکی کوتاه و انفجاری می شود که این جریان باع یک عکس العمل در فولیکول مو می شود و در نهایت فولیکول را تجزیه می کند.
الکترولیز در حقیقت بر روی هر مو به صورت جداگانه عمل می کند و این امر باعث می شود که در نواحی هدف گسترده تر، جلسات درمانی وقت گیر و طولانی تر باشند.
۲- ترمولیز
از لحاظ قرار گرفتن یک سوزن در پایه فولیکول مو، این روش مانند الکترولیز گالوانیک است. در این روش جریان متناوب به پایه فولیکول مو اعمال می شود و باعث می شود تا سلول ها تا نقطه تخریب گرم شوند. یکی از اصلی ترین محدودیت های ترمولیز این است که این روش برای تمامی جنس موها مناسب نیست و عمدتا برای موهایی با ریشه سطحی مناسب است.
۳- روش ترکیبی
الکترولیز ترکیبی در حقیقت شامل هر دو روش گالوانیک و ترمولیز می شود که در این روش در ابتدا هیدروکسید تولید می شود و سپس توسط جریان متناوب برق گرم می شود و این گرمای تولید شده به همراه محلول شیمیایی، منجر به از بین ردن سلول های رویش مو می شود.
https://wikimedical.ir/?p=16169