×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

۶ راه موثر درمان استرس کودکان

چکیده : طبیعی است که کودکان دچار اضطراب شوند، اما چنانچه میزان سطح آگاهی درباره استرس پایین باشد، قادر نخواهید بود کودک خود را در زمان مواجهه با استرس محافظت کنید.

 

چه هنگام نیاز است بدانیم برای درمان استرس کودکان چه باید بکنیم؟ طبیعی است که کودکان دچار اضطراب شوند، اما چنانچه میزان سطح آگاهی درباره استرس پایین باشد، قادر نخواهید بود کودک خود را در زمان مواجهه با استرس محافظت کنید. در این صورت شاید این امکان وجود داشته باشد که ناخواسته به اضطراب آن ها دامن هم بزنید. پس بهترین راه حل برای درمان استرس کودک، مقابله با آن است. اما چگونه؟

امروزه با افزایش سطح آگاهی در زمینه درمان استرس تمرین هایی توصیه می شوند که اگر به کودک آموزش داده شود در صورت لزوم می تواند سطح استرس خود را پایین بیاورد. در ادامه ما به تمرین هایی عملی اشاره خواهیم کرد که برای کاهش یا از بین بردن سطح اضطراب بسیار مفید است.

بخوانید  رابطه ی کم تحرکی و چاقی کودکان

۱٫   همدلی با کودک را فراموش نکنید

در زمانی که کودک با موقعیتی استرس زا مواجه می شود، بهترین کار این است که والدین به کودک خود توجه بیشتری داشته باشند. وظیفه والدین این است که به کودک اطمینان بدهند این موقعیت همیشگی و ماندگار نیست و ناراحتی ها و استرس ها با گذشت زمان و کم کم از بین می روند. سعی کنید مراقب حرف یا عمل خود باشید تا سطح استرس را بیشتر نکنید. همدلی، بهترین راه برای کمک به کودک است. این نکته را فراموش نکنید که هرگز به صورت مستقیم درباره موضوعی که باعث اضطراب کودک شده صحبت نکنید. سعی کنید لحن صدا و زبان بدن به صورتی باشد که آرامش نسبی برای کودک ایجاد کند. به عنوان مثال بهتر است سوال کنید درباره امتحان فردا چه احساسی دارد تا این که از او بپرسید برای امتحان استرس دارد یا نه!

۲٫   بهتر است کودک را با ترس هایش آشنا کنید

گاهی نیاز است که اضطراب کودک را با پرت کردن حواس پایین بیاوریم. حواس کودک خود را از موقعیت استرس زا پرت کنید و به موضوعی دیگر اشاره کنید. البته در روانشناسی کودک توصیه می شود که روبرو کردن کودکان با ترس ها و استرس ها در درمان استرس بسیار موثر است. به او بگویید که استرس داشتن و ترسیدن امری طبیعی است و گاهی حتی افراد بزرگسال هم به آن دچار می شوند. این نکته را به او یادآوری کنید که باید بتوانیم بر استرس غلبه کنیم، نه این که از آن ها فرار کنیم.

بخوانید  شربت مترونیدازول کودکان برای چیست؟

۳٫   درگیر کردن کودک برای درمان استرس

دیدن یک فیلم، خواندن کتاب یا بازی می تواند در درمان استرس مفید باشد. در ابتدا سعی کنید  فضای خانه را آرام نگه دارید. به کودک اجازه بدهید تا در بازی نقش اول را داشته باشد. می توانید از او بخواهید تا  داستانی را که شما برای او خوانده اید، ادامه بدهد. یکی از روش های درمان اختلال یادگیری و کاهش استرس، درگیر کردن کودک در بازی، کتاب خواندن، فیلم دیدن و حتی انجام کارهای روزانه است.

۴٫   توجه کنید که به ترس های کودک دامن نزنید

راهکار دیگری که می توانید از آن بهره مند شوید، دامن نزدن به ترس های کودکتان است. اگر کودک شما از سگ می ترسد و شما هم همیشه نگران این هستید که کودک از دیدن سگ دچار واهمه می شود، این پیام را به صورت ناخودآگاه به طفل خود انتقال می دهید که بایستی همچنان از سگ بترسد. بهتر است در چنین موقعیت هایی آرامش خود و کودک را حفظ کنید و یادآوری کنید که اضطراب را تحمل کند. فراموش نکنید حالات و روحیات و طرز برخورد شما با موقعیت های استرس زا در انتقال استرس و ترس بسیار موثر است.

بخوانید  مراحل رشد جنین هفته هفته از لقاح تا تولد - از اسپرم تا جنین چه اتفاقی می افتد

۵٫   در هنگام رویارویی با استرس، کودک نیاز به آمادگی ذهنی ندارد!

همیشه به یاد داشته باشید که سخت ترین زمان در مواجهه با موقعیت های استرس زا، زمانی است که هنوز با آن مواجه نشده ایم! یعنی بهتر است کودک خود را در هنگام روبرو شدن با موقعیت های استرس زا غافلگیر کنید. مثلاً اگر کودک از رفتن به مطب پزشک می ترسد، نیازی نیست از چند ساعت قبل درباره این موضوع حرف بزنید. صحبت در مورد عوامل تنش زا می تواند اضطراب های کودک را بیشتر کند.

۶٫   گاهی در مورد برخی ترس ها صحبت کنید

امروزه توصیه می شود در مورد برخی از ترس ها بهتر است با کودک خود صحبت کنید. مثلاً اگر از دیر آمدن شما دچار استرس می شود، می توانید برای او توضیح دهید که اگر واقعاً روزی دیر آمدید دقیقاً چه اتفاقی می افتد. یا به او راهکارهای عملی را آموزش بدهید. شماره تلفن های پلیس، مادر، مادربزرگ و…. را به او یاد بدهید و حتی چند شماره تماس را برای او یادداشت کرده و به او بدهید که در صورت لزوم تماس بگیرد.

بخوانید  خرید ساز اسباب بازی

درمان استرس کودکان

نتیجه

همواره موقعیت هایی وجود دارند که می توانند کودک شما را دچار استرس کنند. بهتر است تلاش کنید این شرایط استرس زا را محدودکنید. حتماً دقت کنید به کودک خود اجازه دهید تا در مورد ترس هایش با شما گفتگو کند. در مرکز گفتاردرمانی غرب تهران، راهکارهای عملی برای این موارد به والدین و مراقبان کودک آموزش داده می شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظرات در مورد ۶ راه موثر درمان استرس کودکان