×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

همه چیز درباره جراحی دندان عقل

دهان شما در طول زندگی، تغییرات زیادی می‌کند. یکی از مهم‌ترین تغییرات آن، رشد دندان جدیدی به نام دندان عقل است. این دندان معمولاً در سنین ۱۷ تا ۲۵ سالگی رشد می‌کند و تنها دندانی است که در سنین بزرگ‌سالی به وجود می‌آید. دندان‌های عقل سالم می‌توانند به شما کمک کنند اما گاهی اوقات وجود این دندان‌ها، خطرساز است و باید پیش از رویش کامل، آن‌ها را کشید. اشتباه نکنید! کشیدن هر نوع دندان عقلی اصلاً کار صحیحی نیست.

تنها دندان‌های عقلی که با تشخیص ، نامناسب‌اند باید کشیده شوند که نیازمند مراقبت های بعد از جراحی است. گاهی این دندان‌ها درون لثه قرار گرفته‌اند و برای تخلیه آن‌ها، نیاز به جراحی دندان عقل است و گاهی دیگر، بخشی از دندان عقل بیرون زده است و خارج‌سازی آن، بستگی به میزان بیرون‌زدگی دارد. دندان نیمه نهفته ممکن است نیاز به جراحی برای خارج‌سازی داشته باشد.  همچنین مقالات مربوط به ایمپلنت و را در سایت ما دنبال نمایید.

بخوانید  آیا لمینت برای دندان مضر است؟

سن رشد دندان عقل

بیشتر کسانی که دندان عقل دارند، در سنین ۱۷ تا ۲۵ سالگی آن‌ها را دریافت کرده‌اند اما افراد دیگری هم هستند که دندان‌های عقلشان در سنین بالاتر و حتی در ۴۰ سالگی رشد کرده است. هر فردی ۴ دندان عقل دارد که در انتهای فکین قرار می‌گیرد. معمولاً دندان‌های عقل هم‌زمان رشد نمی‌کنند.

در بیشتر موارد دندان‌های عقل فک پایین زودتر از دندان‌های عقل فک بالا می‌رویند. گاهی رشد یک دندان عقل چندین سال به طول می‌انجامد و درد ناشی از آن، در فواصل زمانی گوناگونی رخ می‌دهد.

درد دندان عقل در فرآیند رویش

احتمالاً درد رویش دندان‌های دائمی از یادتان رفته است. همه دندان‌ها هنگام رویش درد ایجاد می‌کنند و این کاملاً طبیعی است اما اگر دندان‌های عقل شما، دردی غیرقابل تحمل دارند، حتماً به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا در کاهش این درد کمک‌رسان شما باشند. استفاده از گیاه میخک یا مسکن‌های موضعی دندان، تا مراجعه به پزشک، می‌تواند درد دندان عقل را برایتان قابل تحمل تر کند. این نکته را فراموش نکنید که اگر دندانپزشک زیبایی از شما خواست، دندان عقل خود را جراحی کنید، فوراً به جراحی آن اقدام کنید.

بخوانید  دکتر متخصص ارتودنسی کیست ؟

چرا باید برخی از دندان‌های عقل را کشید؟

دندان‌های عقل پیش از رویش، جایگاه خود را مشخص می‌کنند. اگر دندان‌های عقل در جای درستی قرار نگیرند، تمام دندان‌ها را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند. اگر فک کوچک باشد، با رویش دندان عقل جدید، دندان‌های دیگر، دچار بهم ریختگی می‌شوند و نظمشان را از دست می‌دهند و شما برای مرتب کردن دندان ها باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و دندان های خود را برای داشتن لبخندی زیبا و لبخند هالیوودی ارتودنسی کنید.

از طرفی دندان‌های عقل مکان مناسبی برای تجمع باکتری‌ها خواهند بود. برخی از این دندان‌ها، لثه را دچار آسیب‌دیدگی می‌کنند که همین امر موجب عفونت لثه، تورم و درد در بخش‌هایی از لثه خواهد شد. در صورتی که عفونت لثه از بین نرود، ممکن است به بخش‌های دیگر بدن، سرایت کند و دندان‌های سالم دیگر را تحت تأثیر قرار دهد. در نهایت این موضوع با کشیدن دندان‌های عفونی، همراه باشد. گاهی اوقات دندان‌های عقلی که در مکان نادرستی قرار گرفته‌اند و یا جایگاهی ندارند، منجر به ایجاد کیست در دندان‌های آسیب دیده و دندان‌های مجاور خواهند شد که همین امر موجب از بین رفتن استخوان‌های لثه و ریشه‌های دندانی اطراف کیست خواهد شد.

بخوانید  آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

چه زمانی اقدام به کشیدن دندان عقل باید کرد؟

به‌طور کلی دندان‌های عقلی کشیده می‌شوند که:

  • دارای درد باشند.
  • همراه با عفونت باشند.
  • تومور یا کیست داشته باشند.
  • به دندان‌های مجاور آسیب وارد کنند.
  • باعث پوسیدگی دندان‌های مجاور شوند.
  • بیماری‌های مربوط به لثه را پدید آورند.

جراحی دندان عقل چقدر طول می کشد؟

مدت زمانی که برای جراحی دندان عقل لازم است به طور کامل بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله پیچیدگی جراحی و وضعیت خاص هر فرد. اما به طور کلی، جراحی دندان عقل ممکن است تا یک تا چند ساعت طول بکشد. این مدت زمان ممکن است بر اساس تعداد دندان‌های عقلی که باید جراحی شوند، موقعیت دندان‌ها، سلامت عمومی بیمار و تجربه جراح تغییر کند.

مراقبت های بعد از جراحی دندان عقل کدامند؟

مراقبت‌های بعد از جراحی دندان عقل می‌تواند به شکل زیر باشد:

  1. مصرف داروها: پزشک معالج ممکن است داروهای تسکین درد و ضد التهاب را به شما تجویز کند. برای بهبود درد و کنترل التهاب، به دقت دستورات مربوط به مصرف داروها را رعایت کنید.
  2. استفاده از یخ: استفاده از یخ یا ژل‌های سرد روی ناحیه جراحی می‌تواند به کاهش تورم و درد کمک کند. اما از قرار دادن یخ مستقیماً بر روی پوست خودداری کنید و آن را با دستمال یا حوله بسته و به محل جراحی نزدیک نمایید.
  3. رعایت تغذیه مناسب: در روزهای اول پس از جراحی دندان عقل، بهتر است از مواد نرم و خنک مانند آب‌میوه، پوره‌ها، سوپ‌های خنک و دسرهای نرم استفاده کنید. از خوردن غذاهای سخت، داغ و تند خودداری کنید تا احتمال برخورد آنها با ناحیه جراحی کاهش یابد.
  4. رعایت بهداشت دهان: پس از جراحی، از مسواک زدن در ناحیه جراحی خودداری کنید. پس از ۲۴ ساعت از جراحی، می‌توانید با استفاده از محلول آب و نمک دهان خود را شستشو دهید. اما بهتر است با دندانپزشک خود درباره زمان مناسب برای شستشوی دهان مشورت کنید.
  5. استراحت کافی: در روزهای اول پس از جراحی، استراحت کافی و خوابیدن در وضعیت عمودی، بهبود سریعتر ناحیه جراحی را تسهیل می‌کند. فعالیت‌های جسمانی سنگین را به تعویق بیاندازید و از خوابیدن بر روی ناحیه جراحی خودداری کنید.

 

تمیز نگاه داشتن دندان عقل، راهکاری برای جلوگیری از کشیدن یا جراحی دندان عقل

اگر فک شما جایگاه مناسبی برای رویش دندان عقل دارد، باید خوشحال باشید که از کشیدن و جراحی دندان عقل، راحت شده‌اید. این نکته را فراموش نکنید که دندان‌های عقل، زودتر از سایر دندان‌ها دچار آسیب‌دیدگی و پوسیدگی می‌شوند چرا که این دندان‌ها در جایگاه سختی در دهان هستند و کمتر مورد توجه و رسیدگی قرار می گیرند.. مسواک و نخ دندان معمولاً به ناحیه دندان عقل نمی‌رسد. در صورتی که این ناحیه مسواک هم شود، معمولاً به حد کافی تمیز و عاری از باکتری نخواهد شد.

از این رو برای نگهداری دندان عقل، باید رسیدگی بیشتری انجام شود. استفاده از محلول‌های دهان‌شویه روزانه در نگهداری دندان‌های عقل، کمک زیادی خواهند کرد. در صحیح مسواک زدن نیز دقت کافی را داشته باشید تا به‌طور کامل دندان عقلتان را شستشو دهید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظرات در مورد همه چیز درباره جراحی دندان عقل