×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ارتودنسی در دوران بارداری

ارتودنسی، ایمپلنت و در دوران بارداری یکی از دغدغه های خانم ها در دوران بارداری  نگرانی درباره وضعیت دندان‌ها و ادامه درمان ارتودنسی، مطمئناً خانم‌های بسیاری هستند که در طول دوره درمان ارتودنسی، متوجه می‌شوند که به زودی قرار است، مادر شوند. بارداری یک موهبت الهی است و قطعاً هر خانمی در این دوره، خوشحال خواهد بود اما نگرانی درباره وضعیت دندان‌ها و ادامه درمان ارتودنسی، مطمئناً به سراغشان می‌آید. البته این نگرانی تنها بخش کوچکی از تداخلات بارداری و ارتودنسی است. نگران ادامه درمان ارتودنسی نباشید، هیچ مانعی برای ادامه درمان ارتودنسی وجود ندارد اما باید صبرتان را بیشتر کنید چرا که درمان ارتودنسی در زمان بارداری، سختی‌های مخصوص خود را دارد. در ادامه بیشتر به موضوع ارتودنسی در زمان بارداری می‌پردازیم.

اهمیت سن بارداری و درمان ارتودنسی

سن ارتودنسی در دوران بارداری  مشخص کننده نوع درمان شما خواهد بود. در سنین پایین تر اصلاحات فکین صورت می‌گیرد و در سنین بالاتر، موقعیت‌های دندانی فیکس می‌شوند. سن بارداری از این جهت اهمیت دارد که نوع درمان شما را مشخص می‌کند. هر زمانی که متوجه بارداری شدید، به دندان‌پزشک خود اطلاع دهید تا نوع درمان و داروهای شما را تغییر دهد.

بخوانید  ارتودنسی در بزرگسالان

پوسیدگی بیشتر در ارتودنسی بارداری

ازآنجایی که مادران باردار، مواد قندی بیشتری در این دوره استفاده می‌کنند، دندان‌هایشان در معرض پوسیدگی بیشتری قرار می‌گیرد. در این دوره باید بهداشت دهان را بیشتر از گذشته رعایت کنند تا از هرگونه پوسیدگی دندانی پیشگیری کنند. از طرفی در زمان بارداری محیط دهان بیشتر از گذشته، اسیدی خواهد شد. به همین دلیل دندان‌ها در معرض پوسیدگی بیشتری قرار می‌گیرند. از بهترین زیبایی خود بخواهید برای تمیز نگه‌داشتن دندان‌هایتان، محلول‌های شستشوی مناسبی را به شما معرفی کنند که هیچ گونه خطری برای جنین نداشته باشد.

تورم لثه‌ها در دوران بارداری

در دوره بارداری به‌ویژه سه ماهه اول، به دلیل افزایش هورمون‌های پروژسترون و استروژن، لثه‌ها دچار تورم خواهند شد. التهاب لثه در دوران بارداری کاملاً عادی است. در این دوره، جرم و رسوبات میکروبی بیشتر از قبل، دندان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ازآنجایی که التهابات موجب افزایش باکتری‌های درون دهان می‌شوند، رعایت بهداشت دهانی در این دوره، بسیار اهمیت دارد. شاید نیاز باشد دندان‌هایتان را زیر نظر دندان‌پزشک، جرم‌گیری کنید. جرم‌گیری دندان‌های خانم‌های باردار، کاملاً با دقت و نظارت انجام می‌گیرد تا مادر دردی را احساس نکند. پس از این بابت نگران نباشید.

بخوانید  درمان تحلیل لثه

آمپول زدن ممنوع

اگر ارتودنسی در دوران بارداری ، را ادامه می‌دهید، باید بدانید که مصرف سر خود داروها و حتی استفاده از برخی آمپول ها ممنوع است. برای درمان ارتودنسی و بارداری ، در برخی موارد باید بدون آمپول، درمان خود را ادامه دهید تا هیچ خطری برای جنین ایجاد نشود. گاهی درد بعد از انجام ارتودنسی، ایجاد می‌شود که در این رابطه باید با دندان‌پزشک خود مشورت کنید. قطعاً راهکارهای مناسبی برای تسکین دندان درد در دوره بارداری به شما ارائه خواهد داد.

کشیدن دندان در بارداری

در بارداری، کشیدن دندان به علت تغییرات هورمونی و تغییرات درگیر بافت‌های دهان و دندان‌ها ممکن است چالش‌های خاصی را ایجاد کند. اگر نیاز به کشیدن دندان در دوره بارداری وجود دارد، مهم است با دندانپزشک خود در مورد وضعیت خاص شما صحبت کنید و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید. در ادامه، چند نکته را برای کشیدن دندان در بارداری بیان می‌کنم:

۱٫ مشورت با پزشک خود: قبل از کشیدن دندان، بهتر است با پزشک خود در مورد وضعیت بارداریتان مشورت کنید. آنها می‌توانند شرایط جسمی و بهداشتی شما را بررسی کنند و توصیه‌های خاصی را در نظر بگیرند.

۲٫ زمان مناسب: در صورت امکان، بهتر است کشیدن دندان را در دوره‌های بارداری دوم تا سوم انجام دهید. در این دوره، خطر اثرات نامطلوب برای جنین کمتر است.

۳٫ استفاده از مواد محدود: در صورت لزوم کشیدن دندان، دندانپزشکتان ممکن است از مواد خاصی استفاده کند که ریسک کمتری برای جنین دارند. در این مورد، با دندانپزشک خود مشورت کنید و اطمینان حاصل کنید که مواد استفاده شده برای کشیدن دندان در بارداری ایمن هستند.

۴٫ آنتی‌بیوتیک‌ها: در برخی موارد، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک‌هایی را قبل و بعد از کشیدن دندان تجویز کند تا عفونت را کنترل کند. همیشه توصیه‌ها و دستورات پزشک را دقیقاً دنبال کنید.

۵٫ بهداشت دهانی: در طول بارداری و پس از کشیدن دندان، به بهداشت دهانی خود بیشتر توجه کنید. استفاده از مسواک مناسب، معجون حاوی فلوراید، کشیدن آرام آب برای شستشوی دهان و مراجعه منظم به دندانپزشک برای ارزیابی و معاینه دندان‌ها بسیار مهم است.

در نهایت، مهم است با دندانپزشک خود در مورد وضعیت خاص شما مشورت کنید و راهنمایی‌های دقیق و ایمن برای کشیدن دندان در دوره بارداری دریافت کنید. همچنین، با پیروی از نکات بهداشتی و مشابا پزشک خود در مورد وضعیت بارداری شما مشورت کنید و توصیه‌های خاصی را از ایشان دریافت کنید.

تغییرات هورمونی و حالت تهوع در بارداری

ازآنجایی که هورمون‌های زنانه در خانم‌های باردار تغییر می‌کند، حالت تهوع در این افراد به وجود می‌آید. انواع بو و مزه برای خانم‌های باردار، ممکن است مشکل ساز باشد. حتی ممکن است به بوی تجهیزات دندانپزشکی، واکنش نشان دهند و در حالت شدید، این واکنش به استفراغ منجر شود. برای کاهش حالت تهوع و واکنش‌های غیرارادی مادران باردار، باید دندانپزشک زیبایی زمان درمان را به حداقل برساند و از انجام برخی از موارد درمانی که می‌تواند به دوره بعد از زایمان موکول کند، خودداری کند. در دوره درمان یک بطری آب به همراه داشته باشید و اگر دندان‌پزشک اجازه داد، روی تخت دراز بکشید.

بخوانید  قیمت کشیدن دندان عقل بالا

شرایط عکس‌برداری از دهان در دوران بارداری

ازآنجایی که عکس‌برداری برای ارتودنسی دندان همراه با اشعه خواهد بود، باید پیش از عکس‌برداری، پرسنل رادیوگرافی را آگاه کنید. عکس‌برداری برای خانم‌های باردار با رعایت نکات ایمنی، مانعی نخواهد داشت. در این صورت باید خانم‌های باردار، از پیشبند مخصوص سربی و گردنبند تیروئید استفاده کنند تا خطری جنین را تهدید نکند. بیماران باردار باید به پرسنل رادیوگرافی اعلام کنند که شرایط ویژه‌ای دارند در غیر این صورت، عواقب جبران‌ناپذیری ایجاد می‌شود. پرسنل علاوه بر این که تجهیزات مناسبی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، از حداقل اشعه برای عکس‌برداری استفاده می‌کند تا هیچ آسیبی جنین را تهدید نکند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظرات در مورد ارتودنسی در دوران بارداری