×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

دلایل بوی بد دهان

بوی بد دهان یکی از مشکلات شایعی است که می‌تواند برای فرد مبتلا و افراد اطرافش مزاحمت آفرین باشد. این مشکل معمولاً ناشی از وجود باکتری‌ها و ذرات مواد غذایی در دهان است که درگیر فرایندهای تجزیه و تحلل آنها توسط باکتری‌ها می‌شوند. عواملی همچون نداشتن بهداشت دهان، ترکیبات غذایی خاص، علل داخلی مانند بیماری‌های لثه و پروبلم‌های گوارشی می‌تواند به بوی بد دهان منجر شود. در این مقدمه، به بررسی دلایل بوی بد دهان پرداخته خواهد شد و راهکارهای مناسب برای رفع این مشکل را معرفی خواهیم کرد.

عدم رعایت بهداشت دهان

باکتری ها و پلاک ها، از مهمترین عامل ایجاد بوی بد در دهان هستند. در صورتی که از مسواک و نخ دندان استفاده نکنید، بوی بدی که از مواد غذایی به جا مانده و فاسد شده در بین دندان ها ایجاد شده است، شما را می آزارد. تنها به مسواک زدن ساده بسنده نکنید. بسیاری از مواد غذایی در بین دندان ها قرار گرفته اند که با مسواک نمی توان آن ها را خارج کرد. استفاده از نخ دندان را جدی بگیرید.

بخوانید  لمینت برلیانس چیست و چه مزایایی دارد؟

در هنگام شستن دهان، زبانتان را بشویید. بسیاری از باکتری ها در پشت زبان تجمع می یابند که همین امر، باعث ایجاد بوی بد در دهان می شود. استفاده از دهانشویه های مناسب می تواند باکتری های روی زبان که در انتهای زبان قرار می گیرند را به راحتی، از بین ببرند.

بوی بد دهان ناشی از پوسیدگی دندان ها

یکی دیگر از دلایل ایجاد بوی بد در دهان، وجود پوسیدگی در دندان ها است. دندان های پوسیده از خود بوی نامطبوعی تولید می کنند که می توانند با گذشت زمان، آزار دهنده باشند. برای این مورد کافی است به دندانپزشک خوب در تهران  مراجعه کنید تا وی پس از بررسی وضعیت دندان هایتان، اقدام به برداشت پوسیدگی های دندانی تان کند. جرم گیری دندان ها نیز باعث از بین رفتن پلاک ها می شود و نقش مهمی در رفع بوی بد دهان دارد.

عفونت در دهان

ایجاد هر نوع عفونتی در دهان، باعث بروز بوی بدی در دهان خواهد شد. عفونت لثه، عفونت لوزه و زخم های عفونی در دهان، همگی از دلایل ایجاد بوی بد در دهان است. افرادی که دچار سرماخوردگی می شوند و گلو درد چرکین دارند، معمولا بوی بدی در دهان خود حس می کنند.

بخوانید  ضد عفونی ایمپلنت ها چگونه انجام می شود؟

تغذیه نامناسب

خوردن برخی از مواد غذایی به تنهایی باعث ایجاد بوی بد در دهان می شود. خوردن سیر، پیاز، ترشی و دیگر مواد غذایی بودار قطعا بوی آزاردهنده ای را تا چندین ساعت به همراه خواهد داشت. در این صورت می توانید با خوردن یک تکه کاکائو، قهوه و سبزیجاتی همچون جعفری، تا حد زیادی بوی نامناسب ایجاد شده را رفع کنید. نکته دیگری که باید توجه کنید، تغذیه مناسب و به موقع است. زمانی که مواد غذایی مختلفی را همزمان میل می کنید، معده به خوبی نمی تواند آن ها را هضم کند و در نتیجه، باعث ایجاد فساد مواد غذایی می شود. همین امر به ایجاد بوی بد در دهان منجر می شود. (مثلا خوردن ماست همراه با غذا و یا خوردن میوه قبل از غذا باعث ایجاد بوی بد در دهان می شود.)

بوی بد ناشی از معده

بوی بدی که ناشی از معده باشد، بسیار آزاردهنده است. زمانی که معده به خوبی نتواند مواد غذایی را هضم کند و یا دچار زخم و عفونت شده باشد، بوی بدی از آن ایجاد می شود. برای از بین رفتن بلغم که باعث ایجاد اختلال در روند کاری معده شده است می توانید از عسل و یک قاشق آبلیمو در یک لیوان آب ولرم استفاده کنید. از مواد غذایی که باعث دفع بلغم می شوند استفاده کنید تا از شر بوی بد دهان خلاص شوید.

بخوانید  آشنایی با مزایای باورنکردنی بلیچینگ دندان

استفاده از دخانیات

سیگار کشیدن و مصرف محصولات تنباکو می‌تواند باعث بوی بد دهان شود.

درمان بوی بد دهان

دلایل بوی بد دهان

برای درمان بوی بد دهان، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. بهداشت دهانی منظم: رعایت بهداشت دهانی منظم و صحیح شامل مسواک زدن حداقل دو بار در روز به مدت دو دقیقه، استفاده از نخ دندان و شستشوی دهان با آب دهان ضد باکتریال است. این اقدامات می‌توانند باکتری‌ها و ذرات غذایی را کاهش داده و بوی بد دهان را کاهش دهند.
  2. استفاده از آب دهان ضد باکتریال: استفاده از آب دهان ضد باکتریال می‌تواند باکتری‌ها را کاهش داده و بوی بد دهان را کاهش دهد. انتخاب یک آب دهان حاوی مواد ضد باکتریال مؤثر و بازیافتنی است.
  3. استفاده از ضد عفونی کننده دهانی: استفاده از ضد عفونی کننده دهانی می‌تواند باکتری‌ها را کاهش دهد و بوی بد دهان را کاهش دهد. انتخاب یک ضد عفونی کننده دهانی با ترکیبات مؤثر و مناسب می‌تواند مفید باشد.
  4. مراقبت از آب دهان: ترطیب دهان با مصرف مقدار کافی آب می‌تواند باعث جلوگیری از تجمع باکتری‌ها و کاهش بوی بد دهان شود. مصرف آب به میزان کافی در طول روز بسیار مهم است.
  5. مراجعه به دندانپزشک: برای بررسی و درمان مشکلات دهانی مانند تسوس دندان‌ها، بیماری‌های لثه و عفونت‌های دهانی، مراجعه به دندانپزشک ضروری است. او می‌تواند مشکلات را تشخیص داده و راهکارهای درمانی مناسب را پیشنهاد کند.
  6. مصرف مکمل‌های غذایی: برخی مکمل‌های غذایی مانند زینک و ویتامین C می‌توانند به بهبود و بهبود بوی بد دهان کمک کنند. قبل از مصرف مکمل‌های غذایی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

با این اقدامات و مراعات، می‌توانید به درمان بوی بد دهان برسید. در صورتی که مشکل بوی بد دهان پایدار است و با اقدامات خود درمان نمی‌شود، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید تا علت مشکل را تشخیص دهد و راهکارهای مناسب را برای شمشکل بوی دهان برای شما توصیه کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظرات در مورد دلایل بوی بد دهان