×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

روشهای اصلاح شکل دندان

آشنایی با روش‌‌های اصلاح شکل دندان‌ها

برای اینکه یک دندان را زیبا و شکیل بدانیم چندین المان وجود دارد. از جمله اینکه دندان سفید رنگ و فرم زیبایی داشته باشد. بین دندان‌ها فاصله نباشد و یا دندان‌ها بدون فاصله روی هم قرار نگیرند. حتی زمانی که دندان‌ها سفید و درخشان است، اما ساختار و فرم منظمی ندارند، باید روشهای اصلاح شکل دندان انجام شود.

ارتودنسی

رایج‌ترین روشهای اصلاح شکل دندان و اصلاح طرح لبخند استفاده از روش درمانی ارتودنسی است. در این روش دندان‌هایی که نامرتب هستند، با براکت‌‌های فلزی به سمت جایگاه مناسب حرکت می‌کنند. نحوه‌ی انجام ارتودنسی است به شکلی انجام می‌شود که براکت‌ها به دندان‌ها فشار وارد می‌کنند. بعد از اینکه دندان‌ها به هم نزدیک شدند و فاصله بین آن‌ها کمتر شد، براکت‌ها شل می‌شود.

در این موقع متخصص زیبایی براکت‌ها را مجدداً تنظیم می‌کند تا سفت‌تر شوند و روند درمان ادامه پیدا کند. اگر در انتها بین دندان‌ها فاصله زیادی ایجاد شود، می‌توان با استفاده از روش بریج دندان یا ایمپلنت، فضای خالی را پر کرد.

روکش کردن دندان

زمانی که دندان‌ها شکسته، کوتاه و یا از هم فاصله داشته باشند، با روش روکش کردن می‌توان شکل نامرتب آن‌ها را اصلاح کرد. همچنین در زمان‌هایی که دندان به مقدار خیلی کم کج باشد، با این روش می‌توان کج بودن دندان را به راحتی در پشت یک پوشش سفیدرنگ مخفی کرد. یکی از مزیت‌‌های این روش نسبت به درمان ارتودنسی، سرعت درمان است. به طوری که با 3 جلسه می‌توان به راحتی دندان‌‌های بیمار را درمان کرد. همچنین هزینه‌ی دندان نسبت به روش ارتودنسی کمتر است.

جراحی فک

یکی دیگر از روشهای اصلاح شکل دندان جراحی فک می باشد ،این روش برای بیمارانی انجام می شود که زمان بستن دهان، دندان‌‌های جلو دقیقا روی دندان‌‌های پایین قرار نمی‌گیرد. ممکن است فک پایین رو به جلو باشد. در این صورت ساختار دندان‌ زیبا نیست. حتی نحوه‌ی صحبت کردن و شکل ظاهری بیمار را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. با روش جراحی فک، ساختار دندان‌ ها اصلاح می‌شود.

افزایش طول دندان

ٰیکی دیگر از روش‌‌های اصلاح شکل دندان ها و لبخند لثه ای  افزایش طول دندان است که در اغلب موارد با کمک جراحی لثه انجام می‌شود. این روش برای کسانی کاربرد دارد که دندان‌‌های کوتاه دارند. در این روش باید لثه بیمار لیفت داده شود تا مقداری از دندان نمایان شود. اگر بیمار بخواهد با این روش طول دندان‌‌های خود را بلند کند، به عکس رادیولوژی نیاز دارد. تنها با تشخیص دندانپزشک خوب در تهران این روش انجام می‌شود.
در مواردی که لثه بیش از حد دندان را در برگرفته باشد، روش جراحی لثه انجام می‌شود. یکی از علائم امکان انجام این جراحی این است که لثه‌ی بیمار در زمان حرف زدن یا خندیدن بیش از حد مشخص می‌شود. به این حالت «لبخند لثه ای» گفته می‌شود. اگر جراحی لثه بدون توجه به این موارد انجام شود و بیمار کاندید مناسبی برای انجام جراحی لثه نباشد، این روش باعث تحلیل لثه و خالی شدن پای دندان می‌شود. در حالی که لثه باعث استحکام دندان هاست که با لیفت آن، ممکن است به دندان آسیب زیادی وارد شود.
در روش دوم برای بلند کردن طول دندان‌ها از روش کامپوزیت و روکش‌‌های مقاوم استفاده می‌شود. افزایش طول دندان باید به نحوی انجام شود که زمان بسته شدن دهان، فک بالا و پایین به طور دقیق روی هم قرار بگیرند.

پرکردن جای خالی دندان

یکی دیگر از روش‌‌های اصلاح شکل دندان‌ها پر کردن فضای خالی بین دندان هاست. زمانی که به هر دلیلی یکی از دندان‌‌های شما از دست می‌رود، با این روش می‌توانید یک دندان شبیه به دندان طبیعی در دهان داشته باشید. نبود یک دندان در دهان (به خصوص در قسمت جلو لثه) دندان‌ها را نامنظم و چهره را بدمنظر نشان می‌دهد. با ایمپلنت دندانی می‌توان جای خالی دندان را به راحتی پر کرد.
یکی دیگر از روش‌‌های پرکردن جای خالی دندان در دهان استفاده از بریج دندانی است. بریج حالت نمادین دارد. زمانی استفاده می‌شود که دندانپزشک بخواهد دو دندان بیمار را روکش کند. اما بین این دو دندان یک فاصله وجود داشته باشد. در چنین مواردی متخصص دندانپزشک زیبایی برای پرکردن این فضا از 3 روکش به هم چسبیده استفاده می‌کند.
روکش چپ و راست برای دندان‌ها و روکش میانی به حالت نمادین در قسمت وسط دو دندان قرار می‌گیرد. روکش میانی که باید جای خالی دندان را پر کند، به شکل یک دندان کامل ساخته می شود. در حالی که دو روکش کناری حالت قالب دارند که بر روی دندان های کناری قرار می گیرند. ناگفته نماند که بریج نسبت به روش ایمپلنت استحکام کمتری دارد.

درمان فرسایش دندان ها

یکی از مشکلات شایع در بین بسیاری از بیماران، فرسایش دندان‌هاست. این عارضه اغلب به دلیل مصرف موادغذایی اسیدی (نوشابه‌‌های گازدار)، اصطکاک دندان‌ها و یا در اثر افزایش سن رخ می‌دهد. در چنین مواردی ساختار دندان از بین می‌رود و طول آن کوتاه‌تر می‌شود. برای درمان این عارضه می‌توان از روش هایی مثل کامپوزیت لمینت استفاده کرد. این روکش‌ها می‌توانند ساختار آسیب دیده‌ی دندان را در پشت خود پنهان کرده و از فرسایش بیشتر دندان جلوگیری کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظرات در مورد روشهای اصلاح شکل دندان