×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

علل شکستن ایمپلنت و راه درمان آن

شکستگی ایمپلنت یکی از مواردی است که برای افرادی که ایمپلنت به جای دندان خود گذاشته اند ممکن است اتفاق بیفتد. به طور کلی ایمپلنت یکی از دندان های مصنوعی می باشد که برتر از موارد جایگزین دیگر مانند و یا … بوده و درصد ناموفق بودن آن و یا شکستن بسیار کم بوده بدین جهت افرادی که دندان خود را از دست داده اند به دندال گذاشتن ایمپلنت هستند.

ایمپلنت دندان

ممکن است بر اثر هر اتفاقی دندان های شما از بین برود و یا مجبور شوید دندان خود را خالی کنید در آن صورت صورت شما مخصوصا در هنگام لبخند زدن ظاهر زیبایی ندارد و یا سختی های زیبایی را باید در هنگام غذا خوردن متحمل شوید. اینجا است که نام دندان جایگزین یعنی ایمپلنت به میان می آید که هزینه آن بالا بوده و درصد موفقیتش بالای ۹۰ درصد می باشد. بعد از گذاشتن ایمپلنت به مدت کمی در فواصل زمانی دندان را چک می کند و بعد از آن در صورت داشتن رضایت شما می توانید دندانی سالم داشته باشید اما باید نکات کوچکی را رعایت کنید تا این دندان ها برایتان سالم بمانند.

بخوانید  کامپوزیت دندان چیست؟

 

عوامل تاثیر گذار بر شکستگی ایمپلنت

دو عامل اصلی در شکستگی ایمپلنت وجود دارد که پری ایمپلنتیت و استئواینتگریشن نام دارد. اما عوامل جزئی هم نیز وجود دارد که می توان در شکستگی ایمپلنت موثر باشد که به شرح زیر است:

  • دیابت
  • بیماری لثه
  • کوچک بودن فک یا ناکافی بودن توده استخوانی
  • بهداشت ضعیف دهان و دندان
  • مکان نادرست کاشت ایمپلنت دندان
  • مصرف برخی داروها
  • جاگذری ضعیف ایمپلنت
  • برخی بیماری ها از جمله سرطان
  • سیگار کشیدن
  • دندان قروچه
  • آبسه دندان

شکست ایمپلنت

راه تشخیص شکست ایمپلنت

شکستگی ایمپلنت تنها در ظاهر و به صورت لب پر شدن دندان نمی باشد و ممکن است علامت های دیگری داشته باشد که حتما باید به تمام این موارد دقت داشته باشید تا آسیب دیگه ای به دهان و دندان شما وارد نشود از این موارد می توان به ملتهب شدن و متورم شدن لثه ها، در هنگام غذا میل کردن، صحبت کردن و یا حرف زدن احساس لق شدن ایمپلنت شود و مورد آخر احساس درد از درون لثه دور پیچ ها و اطراف پیچ های ایمپلنت احساس شود اشاره کرد. حتی شل شدگی ایمپلنت یعنی خود دندان یا پیچ های درون لثه هم یکی از مواردی است که باعث شکستگی آن می شود و بسیار دردناک می باشد.

بخوانید  ایا سیاه دانه برای پریود شدن خوب است ؟

درمان شکستگی

روش درمان شکستگی ایمپلنت

روش درمان برای شکستگی های ایمپلنت به طور یکسان نمی باشد چراکه این شکستگی ها با توجه به دلایلی که اتفاق می افتند راه درمان آنها هم به همان نسبت متفاوت می باشد.
یکی از دلایل شکستگی دندان پری ایمپلنت می باشد که از دلایل اصلی شکستگی ایمپلنت بوده و به معنای رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان بوده بدین صورت برای درمان این مورد می توان با شستشوی دهان و ایمپلنت و ضدعفونی کردن آن را درمان کرد.
اگر یکی دیگر از دلایل شکست ایمپلنت بافت های دندان باشد باز هم از طریق شستشوی دهان و دندان می توان درمان کرد.
یکی از موارد دیگر که بسیار دردناک می باشد آسیب ناگهانی وارد شده بر دهان می باشد بر این اساس در چندین مرحله می توان دندان را درمان کرد که در مرحله اول بافت های ملتهب را جدا کرده در مرحله دوم پیوند استخوان انجام داد و در مرحله آخر با توجه به میزان ضربه اگر آنقدر باشد که خود مین دندان را شکسته باشد دندان را هم تعویض می کنیم.
در درمان موارد معمول مانند سیگار کشیدن، دندان قروچه یا مواردی از این قبیل بیشتر به عهده خود بیمار است که بعد از اقدامات اولیه توسط دندانپزشک دیگر خود باید این عوامل را کنار گذاشته تا دندانی سالم داشته باشد.

بخوانید  چشام ضعیف شده چیکار کنم؟

خارج کردن ایمپلنت

روش های خارج کردن ایمپلنت

اگر به هر دلیل پس از شکستگی ایمپلنت دندانپزشک مجبور شود ایمپلنت را از لثه در بیاورد که به نوعی لثه ایمپلنت را پس زده است به دلیل پیچ هایی که در لثه جایگذاری شده است باید بسیار فرد ماهری باشد تا صدمه ای به استخوان ها وارد نشود زیرا در آن صورت دیگر نمی توان ایمپلنت دیگری جایگزین کرد. بهترین روش هایی که برای خارج کردن ایمپلنت توسط پزشک استفاده می شوند شامل استفاده از throut bar که ابزاری برای برش کمی از استخوان لثه است، استفاده از پیزو الکتریک به معنی انرژی فراصوت برای برداشتن و در نهایت استفاده از گشتاور معکوس که تازه ترین روش به معنی برش دادن ایمپلنت است می شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظرات در مورد علل شکستن ایمپلنت و راه درمان آن