×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

هر آنچه در مورد ایمپلنت دندان باید بدانید

فهرست مطلب

ایمپلنت دندان این روزها بحث داغی دارد. این موضوع شاید به این دلیل است که یکی از مهمترین اعضایی که باعث زیبایی چهره هر فردی می شود دندان ها هستند. پس نمی توان به نبود آنها در دهان و یا بد رنگ بودن آنها بی تفاوت بود. به همین دلیل است که امروزه ایمپلنت یا همان کاشت دندان های مصنوعی مورد توجه واقع شده است. و همچنین لمینت دندان که به آنها روکش دندان جهت سفیدتر نشان دادن دندان گفته می شود، طرفداران زیادی پیدا کرده اند. همگی سعی می کنند با انجام اصلاح طرح لبخند یک چهره هالیوودی را در خود ایجاد کنند. اما ببینیم چه دکتری در کشور می تواند به عنوان بهترین دندانپزشک بهترین شکل دندان را از طریق ایمپلنت دندان برای شما فراهم آورد. ویکی مدیکال یکی از بهترین متخصصین دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی در تهران هستند.

قبل از پرداختن به مراحل ایمپلنت دندان لازم است بدانید در صورتی که ایمپلنت پس از اینکه در فک قرار داده شد به طور درست از آن نگهداری شود، دارای ماندگاری بسیار بالایی خواهد بود. در صورتی که دندان های دارای ظاهری نامناسب، بد رنگ، بدفرم و با فاصله باشند، از روش لمینت نیز بر روی دندان های آنها نیز استفاده خواهد شد.‌ شاید شما هم مشتاق باشید اطلاعاتی در مورد انواع ایمپلنت دندان، هزینه و قیمت ایمپلنت،  ارتودنسی و ایمپلنت، عوارض ایمپلنت، ایمپلنت دندان جلو، ایمپلنت فوری و معایب آن، قیمت ایمپلنت فوری و عوارض ایمپلنت فوری، انواع برند ایمپلنت دندان، ایمپلنت موقت، انواع ایمپلنت های ارتوپدی، ایمپلنت فوری دندان جلو و … بدست آورید. پس با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

ایمپلنت دندان یکی از روش های پرطرفدار زیبایی و درمانی در مجموعه خدمات ارائه شده شاخه های مختلف دندانپزشکی است. در چند سال اخیر ایمپلنت و لمینت یکی از مهمترین و پرطرفدارترین خدمات زیبایی به منظور اصلاح طرح لبخند بوده و جایگزین بسیاری از درمان های ترمیمی سنتی شده است. مراجعه منظم، برنامه ریزی شده به دندانپزشک و رعایت اصول مراقبتی اولیه و ثانویه، تاثیر بسیار زیادی در تسریع روند بهبودی و کسب نتایج مطلوب از فرایند درمان داشته و مانع از بروز عوارض و مشکلات احتمالی خواهد شد. به منظور آشنایی بیشتر و بهتر از کاشت دندان با ما همراه باشید.

ایمپلنت دندان چیست؟

در ابتدا لازم است به معرفی ایمپلنت بپردازیم. با توجه به اهمیت دندان ها در سلامت جسمانی و تغذیه همه انسان ها، امروزه روش های مختلفی برای جایگزینی دندان های از دست رفته به وجود آمده است که یکی از آن ها، کاشت دندان ها است. در روش ایمپلنت های دندانی، ایمپلنت ها که جایگزین هایی برای دندان های از دست رفته هستند، توسط پزشک در داخل استخوان فک قرار داده شده و پس از جوش خوردن آن ها با استخوان فک (که ممکن است چندین ماه با توجه به ویژگی های فرد طول بکشد)، تاج و روکش دندان بر روی آن کاشته می شود. امروزه این روش را می توان برای افراد از سن ۱۵ سالگی (زنان) و ۱۸ سالگی (مردان) به بعد انجام داد.

ایمپلنت و یا کاشت دندان به روش دائمی و نسبتا قطعی جایگزین کردن دندان های از دست رفته گفته می شود. این روش با استفاده از تجهیزات خاصی انجام شده و فقدان دندان های از دست رفته را به خوبی جبران خواهد نمود. در این روش درمانی از پایه های فلزی تیتانیومی به منظور نگهدارنده پروتزهای دندانی استفاده شده و امکان تعویض دندان های ایمپلنت شده نیز وجود خواهد داشت.

بسیاری از مردم به دلیل بالارفتن سن یا مراقبت نکردن از دندان های خود تعدادی از دندان های اصلیشان را از دست می دهند. این مشکل نه تنها بر روی ظاهر تاثیر می گذارد بلکه مشکلات دیگری نیز به همراه خود دارد.مشکلات ناشی از خوردن یک غذا با لذت کامل و مسائل زیبایی باعث شده که خیلی ها به دنبال جایگزینی دندان های خود باشند. که یکی از روش های مرسوم امروزه استفاده از ایمپلنت می باشد. امروزه این روش انقلابی نو در زمینه ی جایگزینی دندان ایجاد کرده است. تا قبل از به وجود آمدن این روش، بسیاری از مردم از روش پروتز برای جایگزینی استفاده می کردند که جوییدن بسیاری از غذا ها برایشان غیر ممکن می شد. اما امروزه استفاده از کاشت دندان این مشکل مرتفع شده است.

جراحی ایمپلنت دندان روشی است که در آن پاییه های فلزی پیچ مانند، جایگزین ریشه ی دندان ها می شود. روکشی همانند دندان روی دندان اسیب دیده گذاشته شده و درست مثل دندان اصلی می توانیم از آن استفاده کنیم.

ایمپلنت دندان از مدرن ترین و بهترین روش های دندانپزشکی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. در واقع ایمپلنت قطعه ای از جنس تیتانیوم خالص است که با بدن سازگار بوده و به صورت یک میله در لثه ها به جاری ریشه دندان جایگذاری می گردد. پس از کاشت این قطعه، با گذشت یک دوره زمانی برای جوش خوردن قطعه با استخوان فک، تاج و روکش روی پایه سوار شده و دندان مصنوعی ایجاد می شود.

به عبارت دیگر ایمپلنت دندان روشی می باشد که از آن برای جایگزین ریشه های دندان استفاده می‌شود. با کمک ایمپلنت ها می توان یک پایه قوی برای دندان های دائمی ایجاد کرد یا به آنها قابلیت جابجایی داد که با دندان های طبیعی سازگار باشد. جنس ایمپلنت دندان را از تیتانیوم خالص انتخاب می‌کنند تا با بدن انسان سازگاری بهتری داشته باشد. ایمپلنت دارای شکلی به صورت میله باریک بوده که داخل استخوان فک قرار داده خواهد شد. امروزه از ایمپلنت دندان به عنوان بهترین جایگزین برای دندان هایی که از بین رفته اند استفاده می‌شود.

بخوانید  ۵ علت لق شدن دندان دائمی

این روش امروزه به عنوان موفق ترین و رایج ترین روش در سراسر جهان استفاده می شود و شما می توانید دندان های از دست رفته خود را با ایمپلنت های مصنوعی که محکم در فک بیمار ثابت می شود، پر کنید. لازم به ذکر است که طول دوره درمان این روش می تواند ۴ الی ۹ ماه طول بکشد.

 

کاشت دندان یا ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از درمان های دندان پزشکی است که به منظور اصلاح وضعیت ظاهری، رفع مشکلات در تلفظ حروف و جویدن غذا و پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته، انجام می شود. در درمان دندان پزشکی به روش کاشت دندان، دندانپزشک  ابتدا حفره ای داخل استخوان فک یا آرواره فرد ایجاد کرده و سپس یک پایه یا پین از جنس تیتانیوم داخل بافت استخوانی کار می گذارد. هنگامی که ایمپلنت با استخوان فک هماهنگی پیدا کرد و کاملا جوش خورد، یک روکش به شکل دندان طبیعی روی آن نصب می شود. زمان مورد نیاز برای جوش خوردن کامل ایمپلنت و ترمیم استخوان های اطراف آن بین دو تا شش ماه است.

مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان ها یکی از مهمترین راهکارهای زیبایی دندان ها می باشد که برای افرادی که دندان های خود را از دست داده اند می تواند بسیار مفید باشد. آشنایی با مزایای کاشت دندان ها می تواند برای شما بسیار مفید باشد و در تصمیم گیری شما به میزان زیادی تاثیرگذار باشد. به همین علت ما در این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره مزایای این روش صحبت کنیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین اگر شما هم جز افرادی هستید که علاقه مند به داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید به شما پیشنهاد می کنیم حتما در این مطلب ما را همراهی کنید.

بهبود روند جویدن و غذا خوردن با ایمپلنت دندان ها

یکی از مهمترین مزایای ایمپلنت دندان این است که با انجام این کار شما می توانید به میزان بسیار زیادی بر روی روند جویدن غذاها تاثیرگذار باشید و راحت تر غذا بخورید. اگر شما هم جز افرادی هستید که یک یا چند عدد از دندان های خود را از دست داده اید احتمالا می دانید که غذا خوردن در این شرایط سختی های بسیار زیادی دارد و می تواند مشکلات زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. بنابراین قطعا شما هم به دنبال راهکارهایی هستید تا بتوانید به راحتی غذا بخورید که ایمپلنت کردن دندان ها می تواند یکی از بهترین راهکارهایی باشد که پیش روی شما قرار دارد. در واقع شما با کاشت دندان های خود جایگزینی بسیار مناسب را برای دندان های قبلی خود فراهم می کنید و در نتیجه مانند قبل می توانید به راحتی غذاها را بجوید و با خیالی راحت غذای خود را میل کنید.

زیبایی لبخند با انجام ایمپلنت

یکی دیگر از مزایای ایمپلنت دندان ها که امروزه توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است این است که شما با انجام این عمل به راحتی می توانید زیبایی لبخند و زیبایی دندان های خود را چند برابر کنید و در نتیجه اعتماد به نفس خود در جامعه را افزایش دهید. دقت داشته باشید که این کار به شما کمک می کند تا بتوانید یک جایگزین بسیار خوب برای دندان های قبلی خود داشته باشید و شکل و ظاهر آن به هیچ وجه مصنوعی نخواهد بود و می تواند زیبایی بسیار زیادی را برای لبخندهای شما داشته باشد. نکته بسیار مهم دیگری که در خصوص مزایای ایمپلنت می توان بیان کرد این است که بدون داشتن دندان تلفظ برخی از حروف و کلمات می تواند برای شما بسیار سخت باشد ولی با این روش شما این مشکل را نیز می توانید به راحتی حل کنید.

دوام طولانی یکی از مزایای ایمپلنت دندان ها

طول عمر بسیار زیاد یکی از مهمترین ویژگی های ایمپلنت دندان به شمار می آید که با انجام آن دیگر نیازی نیست که در خصوص از دست دادن دندان های خود نگرانی خاصی داشته باشید چرا که دندان های ایمپلنت شده تا ابد همراه شما خواهند بود و به همین دلیل است که امروزه بسیاری از افراد کاشت دندان ها را یک گزینه بسیار خوب و اقتصادی می دانند و علاقه زیادی به انجام آن دارند. برخلاف بسیاری از روش های دیگر زیبایی دندان که ممکن است در اثر گذر زمان شما مجبور به تعویض و یا تعمیر آنها شوید ایمپلنت این مشکلات را برای شما نخواهد داشت که این موضوع از جمله مهمترین مزایای این روش به شمار می آید.

حفظ سلامت دهان و دندان با ایمپلنت

دقت داشته باشید که امروزه روش های مختلفی که به عنوان جایگزین کاشت دندان وجود دارند معمولا آسیب های جدی را به دندان ها و لثه های شما وارد می کنند و به همین علت است که متخصصین معمولا توصیه می کنند از این روش ها استفاده نکنید. برخلاف این روش ها یکی از مهمترین مزایای ایمپلنت دندان این است که هیچ آسیبی به دهان و دندان شما نمی رساند و کاشت آن با ساده ترین روش ممکن و سالم ترین روش انجام می شود. بنابراین شما با خیالی راحت می توانید اقدام به کاشت دندان های خود کنید.

بخوانید  لابیاپلاستی چیست (برسی،مزایا،شرایط)

ثبات و محکم بودن آخرین مورد از مزایای ایمپلنت دندان ها

دقت داشته باشید که ایمپلنت دندان به صورت مستقیم بر روی فک شما جایگذاری می شود و به همین دلیل نیز مانند سایر دندان های عادی شما رفتار می کند و شما می توانید نسبت به استحکام آن نهایت اطمینان را داشته باشید. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که قصد دارید دندانپزشک متخصصی را برای انجام لمینت و کاشت دندان های خود انتخاب کنید به شما پیشنهاد می کنیم حتما از بخش خدمات وب سایت ما نیز دیدن کنید.

مهمترین شرایط ایمپلنت دندان

مهمترین شرایط ایمپلنت دندان عبارتند از:

۱- سلامت جسمی بیمار

۲- سلامت روانی بیمار

۳- سلامت استخوان فک

۴- سلامتی لثه ها

ایمپلنت

افراد واجد شرایط ایمپلنت

ایمپلنت یا کاشت دندان، تنها درمانی است که می تواند جای خالی دندان های از دست رفته را همانند دندان های واقعی پر کند. دندان های کاشته شده کاملا طبیعی به نظر رسیده و هنگام صحبت کردن، غذا خوردن و لبخند زدن عملکردی مانند دندان های واقعی دارند.

نکته مهم در کاشت دندان، وجود بافت استخوانی کافی در آرواره های فرد است. در صورتی که بافت استخوانی به دلیل بیماری، مصرف داروهای خاص یا دلایل دیگر تحلیل رفته، و یا استخوان های فک از سلامت و استحکام کافی برخوردار نباشند، کاشت دندان موفقیت آمیز نخواهد بود. در صورت وجود چنین مشکلاتی ابتدا باید به ترمیم بافت استخوان پرداخت.

درمان ترمیمی استخوان های فک، به وسیله عمل جراحی پیوند استخوان انجام می شود. پس از این که استخوان های فرد استحکام کافی را پیدا کرد، می توان اقدام به ایمپلنت یا کاشت دندان نمود.

ایمپلنت کار گذاشته شده در استخوان فک، دقیقا به عنوان ریشه دندان عمل می کند و روکش نصب شده به روی این ریشه مصنوعی، مانند دندان طبیعی فرد، عمل خواهد کرد.

مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب

اگر با نیاز به جایگزینی یک دندان طبیعی روبرو هستید، متخصص دندانپزشک ما، ویکی مدیکال ممکن است به شما پیشنهاد دهد که یک کاشت دندان را به عنوان یک راه حل مادام العمر انجام دهید. اگرچه این اصطلاح ممکن است کمی ترسناک به نظر برسد، اما هنگامی که شما تحت درمان یک تیم حرفه ای بسیار آموزش دیده هستید، می توانید مطمئن باشید که بهترین درمان ممکن را برای ارائه دارید.
آشنا شدن با روند کاشت دندان ممکن است به آرامش ذهن شما کمک کند و درک بهتری از انتظارات شما داشته باشد. انجام یک عمل کاشت دندان یک مرحله نیست. از آنجا که اجزای زیادی وجود دارد، ممکن است چندین بازدید انجام شود و قبل از اتمام کل مراحل درمان، زمان بهبودی وجود دارد. در ادامه، یک راهنما برای کمک به شما در آشنایی بیشتر با کاشت دندان وجود دارد.

۱- مشاوره

اگر نیاز به تعویض دندان طبیعی برای شما تشخیص داده شده است، اولین کاری که باید انجام دهیم معاینه است تا مشخص شود آیا کاشت دندان یک راه حل مناسب است.
دندانپزشک ما، ویکی مدیکال، دندان ها و لثه های شما را بررسی می نماید تا وضعیت سلامت دهان و دندان شما را بررسی کند. با اشعه ایکس سی تی اسکن، فضای کافی و استخوانی برای کاشت تأیید می شود تا مطمئن شوید که هیچ اعصاب یا آناتومی دیگری برای کار وجود ندارد. اگر مشخص شود که شما در واقع واجد شرایط این روش هستید، ممکن است مجبور شویم ایمپلنت شما را سفارش دهیم یا یک استنت سفارشی تهیه کنیم تا بتواند از قرارگیری دقیق آن اطمینان حاصل کند.

۲- استخراج / پیوند استخوان

اگر دندان شما در حال حاضر از دست رفته است، شما موفق شده اید و احتمالاً می توانید از این مرحله صرف نظر کنید. اما اگر هنوز لازم است دندان شما برداشته شود، ابتدا مجبور به کشیدن آن هستیم. در برخی موارد، می توانیم دندان را بیرون آورده و بلافاصله ایمپلنت را قرار دهیم. معمولاً این مورد با دندانهای تک ریشه مانند دندانهای جلویی و برخی از پرمولرها است.
برای دندانی که دارای چندین ریشه مانند مولار یا ناحیه ای با مقدار قابل توجهی عفونت است، قبل از قرار دادن ایمپلنت نیاز به کشیدن دندان است. پس از آن زمان برای همکاری مجدد شما مهلت داده می شود. دندانپزشک ایمپلنت ما ممکن است انتخاب کند که مواد پیوند استخوان را درون حفره ها قرار دهد تا از نتایج قابل پیش بینی بیشتر اطمینان حاصل کند.

۳- زمان بهبودی استخراج

هنگامی که استخراج و/ یا پیوند انجام شد، بدن شما برای بهبودی نیاز به زمان دارد. در طی ۲-۳ ماه آینده، مواد پیوند استخوان با استخوان طبیعی بدن شما ادغام شده و یک پایه محکم برای کاشت جدید شما ایجاد می کند. شما می توانید برای بررسی سریع وضعیت استخوان از طریق اشعه ایکس دیجیتال، به طور دوره ای به دندانپزشک ما مراجعه کنید.

بخوانید  لمینت یا روکش دندان؟ کدام یک برای لبخند شما مناسب‌تر است؟

۴- قرار دادن ایمپلنت

هنگامی که روز بزرگ فرا می رسد، باید راننده ای را با خود بیاورید و قصد داشته باشید چند ساعت با ما باشید. در دستان ماهر ویکی مدیکال، شما با آرامش تحت درمان قرار می گیرید و قبل از اینکه متوجه بشوید، کاشت شما تنظیم می شود.

۵- دوره ادغام کاشت

اگرچه ایمپلنت دندان در داخل استخوان قرار گرفته است، اما قبل از اتصال تاج ترمیم کننده (دندان) به آن نیاز به زمان دارد تا با محیط جدید خود ادغام شود. انجام این کار زودرس ممکن است منجر به ضربه به ناحیه، شل شدن ایمپلنت و سایر عوارض شود.
به آن مانند یک پست در زمین فکر کنید، که توسط سیمان احاطه شده است. اگر به آن پست نیرو وارد کنید و آن را دور و برش بچرخانید قبل از اینکه بتن کاملاً بچرخد، پست همیشه سست است و از مقاومت کافی برخوردار نیست.
همانند اولین دوره ادغام، شما احتمالاً هر چند هفته یک بار مراجعه می کنید تا ما بررسی هایی را با اشعه ایکس انجام دهیم. و اطمینان حاصل کنیم که همه چیز به درستی بهبود می یابد. وقتی مشخص شد که ایمپلنت از نظر مقاومت کافی در برابر تاج مقاوم است، ما به مرحله آخر خواهیم رفت.

۶- اسکن و قرار دادن تاج

اسکن دیجیتال دندان ها به ما کمک می کند تاج سفارشی شما را طراحی و بسازیم. این روش ساده است و نیازی به آرام بخشی یا حتی بیهوشی ندارد. هنگامی که مطب ما را ترک می کنید، دندان جدید خود را در جای خود خواهید داشت و آماده خواهید بود که دنیای جدیدی را تجربه کنید!

تفاوت روش های ایمپلنت دندان به صورت فوری و تاخیری

در رابطه با مراحل کاشت دندان با روش فوری و تاخیری باید گفت که برای ایمپلنت دندان فوری و تاخیری می توان عمل را طی یک یا دو مرحله انجام داد. برای روش یک مرحله ای میله ای اتصالی که روی پین پروتز و ایمپلنت وجود دارد، همزمان قرار داده خواهد شد و پس از اتمام جراحی ضمائم آن را در دهان می توان مشاهده کرد.

برای روش دو مرحله ای ابتدا باید میله آن را در لثه جایگزین کرد و مدتی و برای بهبود کامل لثه و استخوان صبر کرد، پس از بهبودی لثه طی یک جراحی دیگر که جراحی آن کوتاه تر و ساده تر از سری قبل می‌باشد، اتصالات به آن وصل می‌شود.

با مراجعه به بهترین دندانپزشک در تهران در زمینه ایمپلنت، لمینت می توانید لبخندی زیبا داشته باشید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا مشاوران ما به صورت رایگان شما رو راهنمایی نمایند.

عفونت ایمپلنت

ایجاد عفونت در لثه ها یکی از مشکلات رایج مربوط به لثه است که این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. معمولا عفونت ایمپلنت در اثر تجمع مواد غذایی که خورده شده است و در لابلای تنه فیکسچر مانده است، ایجاد می شود. از آنجایی که سطح زبر فیکسچر باید کاملا در استخوان قرار داشته باشد، تماس آن با محیط و چسبیدن غذا و پلاک میکروبی به آن می تواند این مشکل را به وجود آورد. لازم به ذکر است که به علت حالت خلل و فرج دار بودن این فیکسچر ها، آنها قابلیت تمیز شدن ندارند.

با چسبیدن این مواد، باکتری موجود قند مصرف و اسید تولید می نماید. بنابراین رفته رفته با گذشت زمان ما شاهد تحلیل استخوان و لثه در این قسمت ها هستیم که منجر به تحلیل و تخریب استخوان های اطراف شده و ایمپلنت را در جای خود سست می کند.

علائم و نشانه های عفونت ایمپلنت دندان

از جمله علائم عفونت ایمپلنت دندان می توان به موارد مشخصی اشاره نمود که عبارتند از:

۱- تب:

از نشانه های ظاهری می توان به تب اشاره نمود که این تب نشانه ای از مبارزه بدن با عوامل عفونت باکتریایی در دهان است.

۲- درد:

معمولا در اطراف محل کاشت عفونت ایجاد شده است که فرد احساس درد می کند.

۳- مشکل در جوییدن:

این مشکل در هنگام استفاده از ایمپلنتی به غیر ایمپلنت های تیتانیومی و زیرکونیا است که سبب می شود تا مشکلاتی در جویدن غذا و ایجاد عفونت به وجود آورد. در ایمپلنت های تیتانیومی که محکم هستند، یک حالت طبیعی برای دندان ایجاد می شود و مشکلی در جویدن برای فرد به وجود نخواهد آورد.

درمان عفونت ایمپلنت دندان

لازم به ذکر است شما می توانید در عرض ۲ هفته پس از عمل جراحی ایمپلنت نیز به علت باکتری های به جا مانده دچار عفونت کاشت دندان ها شوید.

دندانپزشک می تواند با معاینه بالینی شما و یا با کمک رادیوگرافی، عفونت را به راحتی تشخیص دهد و برای جلوگیری از آن و حفظ ایمپلنت اقدام کند. با توجه به نوع و پیشرفت عفونت، دندانپزشک می تواند از شیوه های درمانی مختلفی از جمله تجویز دهان شویه های خاص برای این مشکل، تجویز آنتی بیوتیک، لیزر درمانی، جراحی مجدد، درمان ضد میکروبی و … استفاده نماید.

کاشت آلوده، عدم توجه به ظرایف و آموزش ندیدن کامل برخی از افرادی که مبادرت به انجام کاشت دندان می کنند، علل دیگری است که باید به آن توجه شود. این عفونت می تواند در دراز مدت موجب بیماری در سایر قسمت های بدن از جمله قلب نیز شده و عواقب جدی داشته باشد.

بخوانید  انتخاب بهترین رنگ لمینت دندان

شما می توانید برای درمان این مشکل، کاشت ایمپلنت و لمینت، به وب سایت ما مراجعه کرده و از خدمات دندانپزشکی پزشکان مجرب این مرکز بهره مند شوید.

انواع ایمپلنت دندان

خوب است بدانید تعداد زیادی از افراد همیشه از درد دندان رنج می برند و یا به علت پوسیدگی های زیاد و حتی بیماری پریودنتال و شاید هم بر اثر ضربه های وارد شده به دندان یک یا چند عدد از دندان های خود را کشیده و یا از دست داده باشند. پس این دسته از افراد می توانند از نمونه های مختلف کاشت دندان مانند اندوستیال و یا ساب پریوستیال استفاده کنند و به طور مداوم با دندان هایی مصنوعی زیبایی خود را به چهره بازگردانند.

اما بدانید در روش اندوستیال ریشه های فلزی دقیقا در زیر بافت لثه به استخوان فک و آرواره جوش داده می شوند. ضمن داشتن زیبایی هیچ گاه از دهان فرد جدا نمی شود و مادام العمر است. ولی روش ساب پریوستیال ریشه فلزی در حالت ضعیف تری جای داده می شوند. ممکن است به مرور زمان ریشه شل شده و تاج از دهان جدا شود. همانطور که گفته شد ایمپلنت دندان ها شامل انواع متفاوتی هستند. نوع آن ها بستگی به شرکت سازنده، جنس و مراحل کار نصب دارد. دندانپزشک با توجه به سن بیمار، وضعیت استخوان فک، بیماری های جانبی و وضعیت دندان های او تصمیم می گیرد که از چه نوعی از ایمپلنتی استفاده کند.

۱- ایمپلنت ساب پریواستیل

از این نوع ایمپلنت برای درمان یک مرحله ای استفاده می شود. پین یا فیکسچر روی استخوان فک و داخل بافت لثه قرار داده شده و سپس اباتمنت روی آن نصب می شود. در نهایت کراون یا تاج روی آن قرار می گیرد.

۲- ایمپلنت اندو استیل

در این نوع کاشت، فیکسچرها مستقیما به داخل استخوان فک وارد می شوند. در این روش از جراحی برای کار گذاشتن ایمپلنت استفاده می کنند، فیکسچرها به شکل های پیچی، تیغه ای، صاف و… وجود دارد که دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار تصمیم می گیرد از کدام نوع استفاده کند. فیکسچرها مانند ریشه دندان عمیق هستند و ایمپلنت را محکم داخل استخوان فک نگه می دارند.

۳- ایمپلنت یک مرحله ای

در کاشت یک مرحله ای از یک فیکسچر با طول مناسب استفاده کرده و آن را داخل فک قرار می دهند. اما قسمت رویی ایمپلنت از لثه بیرون باقی می ماند و پس از بهبودی محل جراحی و جوش خوردن آن، تاج ساخته شده (پروتز) روی ایمپلنت نصب می شود.
در این روش به دلیل اینکه قسمت رویی ایمپلنت از لثه بیرون است، نیازی به جراحی مجدد وجود ندارد. ساب پریواستیل از ایمپلنت های یک مرحله ای محسوب می شود.

۴- ایمپلنت دو مرحله ای

در روش ایمپلنت دو‌ مرحله ای، ابتدا پایه ایمپلنت یا فیکسچر درون استخوان فک کار گذاشته می شود، به طوری که کاملا درون لثه قرار می گیرد. سپس لثه بخیه زده می شود. مدتی باید سپری شود تا دوره جوش خوردن و بهبود محل جراحی با موفقیت به پایان برسد. پس از آن در جراحی دوم لثه باز شده و تاج دندان یا پروتز روی پایه نصب می شود.

سن مناسب انجام ایمپلنت دندان

مناسب ترین رنج سنی افراد کاندید درمان کاشت دندانی، در فاصله ۱۸ تا ۵۰ سالگی در نظر گرفته شده و توصیه می شوند به منظور کسب نتایج رضایت بخش و پیشگیری از بروز عوارض احتمالی، در فواصل خارج از این بازه سنی، درمان های دیگر جایگزین ورزش کاشت و یا ایمپلنت دندانی شوند.

انجام کاشت دندانی پیش از سن ۱۸ سالگی منجر به بروز بدشکلی و ناهنجاری های استخوان فک و صورت شده سن ۵۰ سالگی به دلیل تغییرات بافت لثه به دنبال افزایش سن، نتایج مطلوبی نخواهد داشت.

تفاوت روش های ایمپلنت دندان به صورت فوری و تاخیری

هزینه ایمپلنت دندان

در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که درمان کاشت گاه می‌تواند توسط یک دندانپزشک خوب و یا گروهی از متخصصان انجام شود که مسلماً اگر این درمان توسط چند گروه متخصص انجام شود بهترین نتیجه را در بر دارد. بدین صورت که ایمپلنت قسمت جراحی توسط متخصص جراحی و روکش آن توسط متخصص پروتز انجام شود. که در این حالت بیشترین کیفیت درمان حاصل می‌گردد، البته مسلماً هزینه ی بیشتری را همراه خواهد داشت. در برخی مراکز نیز تمامی مراحل کاشت دندان توسط یک پزشک انجام می‌گردد که هزینه ایمپلنت کمتری را همراه خواهد داشت.

برخی از شرکت‌های سازنده ایمپلنت با صرف هزینه‌های هنگفت تحقیقات گسترده و تکنولوژی‌های پیشرفته برای تولید انواع ایمپلنت، محصول باکیفیت‌تری را ارائه می‌دهند. که البته قیمت بیشتری نیز دارد؛ اکثراً محصول کشورهایی همچون امریکا، سوئیس، آلمان و سوئد می‌باشند. اما این بدین معنی نیست که تمامی ایمپلنت‌های ساخت این کشورها از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

تعهد مراکز کاشت که از برندهای تضمین دار استفاده می‌کنند نیز نقش مهمی در هزینه‌ها دارد که در صورتی که این درمان نتیجه‌ای مطلوب نداشت، درمان مجدد را به صورت رایگان انجام می‌دهند. برندهای استفاده شده می تواند در هزینه ها و قیمت بسیار تاثیر گذار باشد. به عنوان مثال: قیمت ایمپلنت کره ای dio – قیمت ایمپلنت آمریکایی – قیمت انواع ایمپلنت کره ای و …

بخوانید  فیکسچر ایمپلنت چیست و چه کاربردی دارد؟

چه نوع ایمپلنتی مناسب است؟

امروزه انواع گوناگونی از ایمپلنت ها در برندهای متنوع به بازار عرضه می شوند. تشخیص این که کدام نوع از ایمپلنت ها برای فرد متقاضی کاشت دندان مناسب است به عهده دندانپزشک می باشد. اما به طور کلی چند مساله در تشخیص این امر به دندان پزشک کمک می کند:

هر چه مواد مورد استفاده در ساخت ایمپلنت دندانی، با بافت های بدن انسان هماهنگی بیشتری داشته باشند، ایمپلنت از کیفیت بالاتری برخوردار است. البته ممکن است لثه و استخوان فک برخی افراد، ایمپلنت کار گذاشته شده را نپذیرد و اصطلاحا آن را پس بزند. در این صورت، کاشت دندان با شکست مواجه شده و دندان پزشک ایمپلنت را از فک فرد خارج می کند.

ایمپلنت های مناسب و با کیفیت عمل استخوان سازی را در اطراف محل کاشت مختل نکرده و منجر به تحلیل استخوان ها نمی شوند.

کاربردهای ایمپلنت دندان یا کاشت دندان

  • پر کردن فضای خالی بین دندان های جلویی، در اثر از دست دادن یک یا چند دندان
  • پر کردن جای خالی دندان های آسیاب از دست رفته، به منظور بهره مندی از تکلم درست و جویدن غذا
  • جوانسازی صورت و اصلاح طرح لبخند در سالمندانی که اکثر دندان های خود را از دست داده اند.
  • ایمپلنت و ارتودنسی همزمان (ارتودنسی با وجود کاشت دندان)
  • ایمپلنت دندان جلو، فک پایین و بالا
  • ایمپلنت جایگزین ارتودنسی

اقدامات لازم پیش از مراحل کاشت دندان

قبل از انجام مراحل ایمپلنت دندان باید پوسیدگی دندان ها به خوبی بررسی شده و در صورت وجود پوسیدگی آن را رفع کرد. قبل از انجام دادن کاشت دندان جلو لازم است که از پزشکی متخصص سوال شود که آیا این روش از جایگزینی دندان برای فرد مناسب می باشد یا نه. همچنین قبل از هر چیز باید اطمینان پیدا کرد که دندانپزشک مراحل کاشت دندان را به طور کامل انجام خواهد داد. برای کاشت دندان باید دندانپزشکی انتخاب شود که از استاندارد ها پیروی کرده و دارای مدرک علمی و قانونی باشد.

جراحی برای ایمپلنت دندان

برای اینکه بتوان ایمپلنت را در دهان قرار داد، لازم است که یک جراحی ضروری صورت گیرد. در این جراحی که به آن کاشت دندان ها نیز گفته می شود، ایمپلنت در استخوان فک قرار خواهد گرفت. پس از چند ماه که جراحی انجام شده پین تیتانیومی که در ایمپلنت است در استخوان فک ادغام می شود. پس از مدتی که دندانپزشک از ادغام شدن ایمپلنت به استخوان دندان اطمینان پیدا کرد، می توان از ایمپلنت ها به عنوان پایه ای برای پروتز دندان استفاده کرده و پروتز را روی آن نصب کرد.

 

آشنایی با مراحل ایمپلنت دندان

با توجه به شرایط و تعداد دندان‌ها مدت زمان انجام عمل کاشت دندان متفاوت خواهد بود. ممکن است دندانپزشک شما درمان چندین دندان را بتواند در یک عمل جراحی انجام دهد. در این صورت عمل انجام گرفته دارای مدت زمان طولانی خواهد بود. برای جراحی کاشت دندان از بی حسی موضعی استفاده می شود، در این حالت درد در دهان فرد از بین رفته و می تواند حین عمل بیدار بماند. ممکن است در این مرحله دندانپزشک از آرام بخش استفاده کند تا در زمان انجام عمل اضطراب بیمار از بین رفته و آرام باشد. پس از بی‌حسی کامل لثه دندانپزشک یک برش در لثه ایجاد کرده و یک سوراخ کوچک در استخوان فک به وجود می آورد و ایمپلنت در این سوراخ قرار داده خواهد شد.

در شرایط خاص برای مراحل کاشت دندان می توان برای کشیدن دندان آسیب دیده در طی یک جلسه جراحی ایمپلنت را جایگزین آن کرد که این روش به ایمپلنت فوری یک جلسه‌ای معروف می‌باشد و همیشه نمی توان از آن استفاده کرد و از این روش فقط در شرایط خاص استفاده می شود. در صورتی که این حالت را نتوان انجام داد، دندانپزشک ایمپلنت را چند ماه بعد از کشیدن دندان در دهان قرار می دهد تا استخوان فک زمان کافی جهت ترمیم داشته باشد و به آن روش تاخیری نیز می گویند.

در موارد خیلی کم احتمال دارد که در مراحل کاشت دندان به بیهوشی برای عمل نیاز باشد در این صورت عمل باید در مراکز خاصی که دارای تجهیزات ویژه هستند انجام شود. در این روش بیمار به طور کامل بیهوش می‌شود و عمل او در طول خواب صورت خواهد گرفت.

 

مزایای روش ایمپلنت در اصلاح طرح لبخند چیست؟

مهمترین و اصلی ترین مزیت استفاده از روش های مختلف کاشت دندان، اصلاح طرح لبخند و از بین بردن فضای خالی دندان های از دست رفته است. این روش درمانی علاوه بر تاثیر فراوان بر زیبایی چهره و صورت، نقش بسزایی در پیشگیری از تحلیل رفتگی لثه، افزایش قدرت جویدن، بهبود کیفیت رژیم غذایی افراد، بهبود مشکلات تلفظی داشته و از ایجاد بدشکلی های استخوان فک و صورت نیز پیشگیری خواهد نمود. جراحی کاشت و یا کاشت دندان به دو شکل تک مرحله ای و یا دو مرحله ای انجام شده و بسته به وضعیت استخوان های فک بیمار، سابقه وجود و یا عدم وجود بیماری های خاص، وضعیت آناتومیک فک بسیاری از پارامترهای دیگر توسط دندانپزشک متخصص ایمپلنت انتخاب و انجام خواهد شد.

کاشت دندان دو مرحله ای از جمله روش های درمانی نسبتا قدیمی بوده و همچنان به عنوان یکی از روش‌های پرطرفدار جایگزین کردن دندان های از دست رفته مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این روش درمانی دو مرتبه سطح لثه بیمار برش داده شده و در فواصل زمانی مختلف تعیین شده توسط متخصص کاشت دندان، پروتزهای دندانی بر پایه فلزی سوار خواهند شد.

بخوانید  دندان پزشک زیبایی

کاشت دندان مرحله‌ای از جمله روش های نسبتا مدرن در این زمینه بوده و بدلیل کاهش طول دوره درمان و عدم نیاز به جراحی مکرر، مورد توجه متخصصین و بیماران قرار گرفته است. در این روش درمانی لثه بیمار تنها یک بار برش خورده و طول دوره درمان نسبت به کاشت دندان دو مرحله ای کاهش خواهد یافت.

 

 بهترین اجرای کاشت برای دندان

کاشت دندان حتما باید زیر نظر یک دندانپزشک با تجربه و حرفه ای انجام شود تا طی یک عمل جراحی کار کاشت دندان مصنوعی را با بهترین شکل اجرا نماید. این عمل که می بایست با بی حسی موضوعی صورت بگیرد معمولا بسته به تعداد دندان ها می تواند در کمترین زمان کار کاشت انجام شود و فرد با هوشیاری کامل شاهد انجام کار دندانپزشک باشد و تنها در موارد بسیار نادری فرد باید تحت بیهوشی کامل کاشت دندان را تجربه کند. اما به طور کلی کاشت دندان تاخیری و انجام ایمپلنت های فوری باید در یک مرکز کاملا بهداشتی و مجهز به دستگاه های پیشرفته صورت بگیرد.

کاشت دندان در چه افرادی امکان پذیر نیست؟

۱- خانم های باردار
۲- کودکانی که هنوز در سن رشد هستند و استخوان فک آنها کاملا رشد نکرده است
۳- افرادی معتاد به مصرف انواع دخانیات یا الکل هستند
۴- افرادی که در ناحیه سر و گردن، تحت پرتودرمانی قرار گرفته اند
۵- افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند دیابت، فشار خون بالا، هموفیلی و …
لازم به ذکر است ، افرادی که دارو مصرف می کنند یا عادات دندانی خاصی (مانند دندان قروچه) دارند، قبل از شروع درمان حتما باید این موارد را با دندانپزشک در میان بگذارند.

خدمات ایمپلنت دندان

چنانچه برای ترمیم دندان های از دست رفته خود یا اصلاح طرح لبخند، تصمیم به کاشت دندان گرفته اید، با مراجعه به متخصص دندانپزشک و دریافت مشاوره تخصصی می توانید از شرایط لازم برای کاشت دندان، هزینه کاشت دندان، تعداد جلسات لازم برای درمان و سایر موارد مطلع شوید. موفقیت در درمان کاشت دندان نیازمند استفاده از تجربه پزشکی، مواد با کیفیت و درجه یک، محیط و دستگاه های دندان پزشکی استریل، به روز و پیشرفته است. همکاران ما در این کلینیک دندانپزشکی کلیه امکانات را در محیطی دلپذیر و بهداشتی برای شما مراجعین و هموطنان گرامی فراهم آورده اند تا بتوانید از تجربه لبخندی زیبا با دندان هایی سالم و درخشان در میان دوستان و خانواده، لذت ببرید.

تفاوت ایمپلنت‌ ها

در مورد تفاوت ایمپلنت‌ها باید به نکات زیادی توجه کرد که به بخشی از آن اشاره می‌کنیم.

  • قیمت ایمپلنت
  • پشتیبانی و کیفیت شرکت سازنده و خدمات پس از فروش
  • میزان استخوان در دسترس
  • میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت
  • اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می‌توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

آیتم ها و موارد زیادی در قیمت و هزینه کاشت دندان تاثیر دارند، که برخی از این موارد عبارتند از:

مواردی که بر روی هزینه تاثیر دارند:

تبحر و تجربه دندانپزشک، که چه شیوه‌ای را برای درمان انتخاب نماید که تأثیر بسزایی در هزینه های کاشت دندان دارد. به‌ عنوان‌ مثال بحث قالب‌گیری که دو تکنیک اصلی دارد. (تکنیک قالب‌گیری باز و بسته) اختلاف قابل توجهی در کیفیت روکش در دو روش وجود دارد. اینکه دندان‌پزشک متخصص پروتز از کدام تکنیک استفاده نماید تأثیر بسزایی در هزینه کاشت دندان دارد.

کیفیت خدمات جانبی و راهنمایی و مشاوره‌های مراکز درمانی نیز در صرف هزینه‌ها نقش داشته و می‌تواند کمک شایانی به کاهش هزینه‌ها کند. البته نتیجه‌ای مطلوب و خوشایند را برای فرد داشته باشد.

تفاوت روش های ایمپلنت دندان به صورت فوری و تاخیری

 

انواع ایمپلنت از نظر اندازه

ایمپلنت ها از نظر قطر به سه دسته تقسیم می شوند.

۱- نوع مینی یا باریک:

برای اشخاصی که بین دندان های آنان و درمیان لثه، فضای کافی برای قرار دادن ریشه دندان مصنوعی یا ایمپلنت وجود ندارد. همچنین در افرادی که تراکم استخوانی کافی ندارند، از این نوع استفاده می شود.

۲- نوع استاندارد:

این ایمپلنت ها قطری در حدود سه و نیم تا چهار و دو دهم میلی متر دارند و معمولا در بخش های جلویی فک استفاده می شوند.

۳- نوع پهن:

این ایمپلنت ها قطری در حدود چهار و نیم تا شش میلی متر داشته و در قسمت دندان های آسیاب یا پهن به کار می روند.

انواع ایمپلنت از نظر جنس

همان طور که گفته شد ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم سازگار با بافت های بدن انسان ساخته می شوند. اما آنچه در میان آن ها متفاوت است، جنس مواد به کار رفته در سطح و شکل بدنه آنها است.
مواد و اشکال مختلفی برای پوشش سطح خارجی ایمپلنت استفاده می شود: خراش با اسید، شن پاشی شده، متخلخل، پوشش هیدروکسی اپاتیت، پوشش پلاتینیوم شیار دار، رزوه دار و …

عفونت ایمپلنت در کاشت دندان

علائم عفونت ایمپلنت دندان شامل موارد خاصی است که با مشاهده آنها لازم است شما توسط یک دندانپزشک مجرب درمان شوید. علائم عفونت کاشت دندان می تواند شامل درد در ناحیه عفونت، قرمزی و بیماری های لثه در این ناحیه و …. باشد. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این مبحث و بررسی علائم عفونت کاشت دندان با ادامه مقاله همراه ما باشید.

بخوانید  ایمپلنت فوری دندان چیست؟

 

علائم و نشانه های عفونت کاشت دندان

مهمترین علائم عفونت کاشت دندان را می توان قرمزی یا تورم لثه دانست. در واقع نشانه اصلی عفونت کاشت دندان، قرمزی و تورم لثه در محل کاشت است که در برخی موارد ممکن الزاما با چشم دیده نمی شود.

از دیگر علائم عفونت کاشت دندان می توان همچنین به بیماری های لثه ای اطراف محل کاشت، ترشحات با مزه چرکین، شل شدن دندان کاشته شده، بوی بد از دهان، مشاهده پیچ ایمپلنت و نمایان شدن آن در لثه ها و … اشاره نمود.

 

دغدغه ها و نگرانی های رایج کاشت دندان

یکی از مهمترین و رایج ترین نگرانی ها و دغدغه های موجود در خصوص کاشت دندان، پس زدن و یا نیاز به خارج نمودن پایه و پروتزهای آن از دهان بیمار است. در پاسخ به این سوال می توان گفت این اتفاق در موارد بسیار نادری رخ داده و معمولا در صورت وجود بیماری های زمینه ای، ژنتیکی و یا مشکلات ناشی از عدم رعایت اصول و موارد بهداشتی اولیه و ثانویه پس از درمان ایجاد خواهد شد.

دغدغه رایج دیگر در خصوص انجام روش های مختلف ایمپلنت های دندانی، هزینه های درمانی این روش از خدمات دندانپزشکی است. بیش از هر چیزی باید توجه داشت که هزینه های این درمان تحت پوشش هیچ یک از بیمه های درمانی قرار نداشته و تنها در موارد معدود و بسیار خاصی توسط برخی از بیمه ‌های تکمیلی پوشش داده خواهد شد. پیشنهاد می شود به منظور اطلاع بهتر و دقیق تر از هزینه‌ های درمان کاشت دندان با دندان پزشک متخصص خود مشورت نمایید.

درد ایمپلنت دندان تا چه میزان است؟

اگر به تازگی کاشت دندان انجام داده اید بنابراین داشتن مقدار کمی درد در حدود ۷_۱۰ روز کاملا طبیعی است؛ اما چنانچه پس از گذشت دو هفته همچنان دردهای مداومی را تجربه کردید ممکن است این ایجاد درد به علت عوامل مختلفی مانند: عفونت در محل جراحی، پس زدن ایمپلنت، جابجایی ایمپلنت، فشار بیش از اندازه در محل جراحی، عدم انجام مراقبت های بهداشتی، عدم خون رسانی به بافت های اطراف ایمپلنت، خوردن و یا جویدن ناصحیح، صدمه رسیدن به رشته های عصبی و بسیاری دلایل مختلف دیگر باشد.

علاوه بر لمینت، یکی از مدرن ترین کارهایی که معمولا دندانپزشکان جهت اجرای اصلاح طرح لبخند انجام می دهد عمل ایمپلنت می باشد. اگر چه این نوع تکنیک می تواند جایگزین مناسبی برای دندان های از دست رفته شما باشد اما غالبا چون با استفاده از قرار دادن یک پایه فلزی در فک بیمار و جوش دادن آن به استخوان های فک صورت می گیرد پس طبیعتا درد کاشت دندان تا مدتی می تواند برای شما دردسر ساز باشد. البته این احساس درد کاملا طبیعی است؛ زیرا در حین عمل جراحی بیمار هیچ دردی را حس نمی کند ولی بعد از پایان کار و تمام شدن اثر بی حسی دردهایی بین ۷ تا ۱۰ روز ممکن از احساس ناخوشایندی را در فرد ایجاد نماید. اما ببینیم اگر این دردها پایان پذیر نبود و همچنان ادامه داشت علت اصلی آن چیست؟

علت درد ایمپلنت دندان چیست؟

یکی از دلایل مهمی که باعث تداوم داشتن درد می شود عفونت در محل جراحی می باشد. دومین دلیل درد جراحی کاشت دندان ممکن است جا به جایی ایمپلنت دندان باشد؛ زیرا گاهی اوقات افراد تا زمان جوش خوردن پایه با استخوان فک نکات اصلی را رعایت نمی کنند و باعث لق شدن پایه ایمپلنت و همچنان باعث به وجود آمدن بافت نرم در کناره های پایه فلزی می شوند. البته شاید بروز درد کاشت دندان به دلیل ایجاد بیماری پریودنتال یا همان التهابات لثه بر اثر فشارهای وارد آمده به پایه ایمپلنت باشد. چرا که فشارهای بیش از اندازه می تواند پایه ایمپلنت را به استخوان فک نزدیک کرده و التهاباتی را در لثه فرد ایجاد کند. هیچ گاه فراموش نکنید که در روزهای ابتدایی کاشت دندان انجام فعالیت های بدنی شدید می تواند بعدا دردهای ایمپلنت را تشدید نماید.

برطرف نمودن دردهای بعد از ایمپلنت دندان

اگر تصور کردید که درد ایمپلنت دندان شما به علت عفونت است پس به شما توصیه می کنیم در اسرع وقت به دندانپزشک معالج خود مراجعه کنید و با مصرف یک دوره آنتی بیوتیک از رسیدن عفونت به استخوان فک جلوگیری نمایید. ولی چنانچه دردهای کاشت دندان شما به علت ناپایداری و لق شدن پایه ایمپلنت باشد معمولا در اقدام اولیه دندانپزشک سعی می کند تا تاج دندان را تعویض کند ولی متاسفانه در بیشتر مواقع لازم است تا ایمپلنت از دهان بیمار خارج شود. مورد مهم دیگر آسیب رسیدن به رشته های عصبی می باشد، اگر چه این اتفاق بسیار نادر است ولی چنانچه ایمپلنتولوژیست شما سریعا این اتفاق را تشخیص ندهد ممکن است عوارضی نظیر خارش و بی حسی در برخی از بخش های فک و صورت به وجود آید که به ناچار تنها راه درمان چنین پیشامدهایی خارج کردن ایمپلنت می باشد.

بخوانید  آیا لمینت برای دندان مضر است؟

چگونه دردهای ایمپلنت دندان را کاهش دهیم؟

خوب است بدانید تنها ده درصد از بیمارانی که کاشت ایمپلنت دندان را انجام می دهند ممکن است تحت مواردی که مطرح کردیم قرار بگیرد و اصولا نود درصد از بیماران با کاشت ایمپلنت و نگهداری مدوام آن با هیچ موانعی برخورد نداشته باشند؛ زیرا در دنیای مدرن امروزه غالبا با اجرای دستورالعمل های صحیح و انجام به موقع سی تی اسکن و یا عملیات های دیگری مانند CAD/CAM و… هر گونه درد ناشی از کاشت دندان می تواند قابل حل باشد. بنابراین در اثر کوچک ترین احساس درد پس از گذشت دو هفته از انجام کاشت دندان حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا ریشه اصلی درد پیدا گردد و به سرعت احساس ناخوشایندی شما بهبود یابد.

تا چه مدت ایمپلنت دندان درد دارد؟

بهتر است بدانید بعد از انجام کاشت دندان معمولا تا ده روز بیمار درد را تجربه می کند که معمولا با مصرف داروهای مسکن توسط تجویز پزشک برطرف خواهد شد و همچنان لثه بیمار به مدت ۳_۵ روز متورم هستند، اما چنانچه درد بیمار بعد از گذشت سه الی چهار ماه و حتی یک سال بهبود نیافت قطعا به علت یکی از موارد ذیل خواهد بود:

  • بیماری سیستم ایمنی
  • سلامت عمومی ضعیف
  • تداخلات دارویی
  • ایجاد واکنش های شدید آلرژیک
  • کشیدن سیگار
  • نامناسب بودن استخوان فک
  • دندان قروچه کردن
  • انجام رادیوگرافی در ناحیه سر و گردن
  • پس زدن ایمپلنت
  • خوردن غذاهای خیلی سرد و خیلی داغ
  • و …

 

ایمپلنت دندان جلو

ایمپلنت دندان جلو یک روش درمانی زیبایی برای کسانی می باشد که دندان های جلوی خود را از دست داده اند و طاهرشان به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. از دست دادن دندان جلویی لبخند شمارا به شدت خراب کرده و زیبایی شما را از لحاظ میمیک صورت ضعیف می کندو اعتماد به نفس را کاهش می دهد.  البته به گفته ی بسیاری از دندانپزشکان سراسر دنیا برای این که دندان هایی جلویی ایمپلنت شوند باید استخوان کافی در قسمت فک موجود باشد. ناحیه های که این تراکم استخوانی را ندارند می تواند موجب نقص کاشت دندان شوند. همچنین نیاز دیگر شما این است که فک به شدت قوی  محکمی داشته باشید . به طوری که موقع حرف زدن، جوییدن غذا و همچنن انجاکم کارهای روزانه  ایمپلنت را محکم نگه داشته  و از آن پشتیبانی لازم را بکند.

ایمپلنت دندان جلو یکی از راه های جایگزینی دندان های از دست رفته است که معمولا در ۳ مرحله کاشت ایمپلنت، اباتمنت و کاشت تاج انجام می شود. همچنین لمینت یکی دیگر از روش های زیباسازی دندان های جلو است که می تواند ظاهر دندان های جلو را مرتب و رنگ آن را زیباتر کند. در ادامه مقاله بیشتر به این موضوع و مزایا و معایب روش های ایمپلنت و لمینت دندان می پردازیم.

آشنایی با ایمپلنت دندان جلو

همانطور که می دانید، دندان های جلو یکی از مهم ترین بخش های دندان ها هستند که نقش مهمی در زیبایی ظاهری دارند. این دندان ها ممکن است در اثر عدم مراقبت صحیح و یا حوادثی از بین رفته و لازم است به سرعت جایگزین آن ها در دهان قرار داده شود. اهمیت دندان های جلو همچنین در ایجاد حس اعتماد بنفس در فرد بسیار موثر خواهد بود.

یکی از روش های جایگزینی این دندان ها، ایمپلنت دندان جلو است که باید پایه های ایمپلنت در فک بالا یا پایین قرار گرفته و سپس با ادغام این پایه ها با استخوان های فک و قرار دادن تاج ایمپلنت، می توان دندان ها را جایگزین نمود.

نحوه انجام ایمپلنت دندان جلو

به طور کلی مراحل انجام ایمپلنت دندان جلو را می توان به سه قسمت تقسیم بندی نمود که عبارتند از:

۱- پایه ایمپلنت:

ابتدا لازم است پایه ایمپلنت که معمولا از جنس تیتانیوم ساخته می شود، با جراحی در ناحیه فک قرار گیرد. بنابراین در این جراحی دندان قبلی و ریشه آن باید جایگزین شوند.

۲- اباتمنت:

دومین مرحله برای ایمپلنت دندان جلو است که معمولا از جنس سرامیک، طلا یا تیتانیوم می باشد و به وسیله یک پیچ به ایمپلنت وصل می شود.

۳- تاج:

سومین و آخرین مرحله از ایمپلنت دندان جلو است که در این مرحله، تاج را که معمولا آلیاژی فلزی و تمام سرامیکی است برروی ایمپلنت به کمک یک چسب مخصوص یا پیچ قرار می دهند. در این مرحله پس از قرارگیری تاج، با یک ماده همرنگ دندان قسمت های کناری پوشانده شده تا طبیعی به نظر برسد.

مزایای و معایب لمینت و ایمپلنت دندان جلو

در انتها می خواهیم به مزایا و معایب لمینت و مزایا و معایب ایمپلنت دندان جلو بپردازیم. در ابتدا در مورد ایمپلنت می توان گفت:

  • ایمپلنت دندان ها روشی بسیار کاربردی است که امروزه در سراسر جهان به عنوان یک روش شناخته شده و استاندارد استفاده می شود
  • این روش باعث جایگزینی دندان های سالم و طبیعی می شود
  • این روش باعث جایگزینی دندان ها تا مدت های بسیاری زیاد (۱۰ سال و بیشتر با توجه به مراقبت های فردی) کاربرد دارد
  • حفاظت از دندان های اطراف
  • هزینه بالا این روش را می توان از معایب آن دانست
  • نیاز به عمل های جراحی متعدد در برخی موارد
  • درد و احساس ناراحتی و کبودی
  • تورم صورت و لثه
  • زمان بهبودی طولانی
  • پس زده شدن ایمپلنت
  • عدم پوشش درمانی.
بخوانید  چرا بعد از کاشت مو نباید به پهلو خوابید ؟

از جمله مزایا و معایب لمینت همچنین می توان گفت:

  • ایجاد یک ظاهر زیبا برای دندان ها
  • مقاومت بالا در برابر لکه و تغییر رنگ
  • اصلاح ظاهر لبخند
  • دوام و طول عمر بیشتر
  • تغییر شکل و حذف فاصله بین دندان ها
  • هزینه بالا
  • امکان آسیب دندان ها
  • حساس شدن دندان ها
  • طولانی بودن فرآیند ساخت
  • نیاز به تراشیدن دندان که باعث کاهش عمر دندان و آسیب پذیری آن می شود

ویکی مدیکال یکی از دندان پزشک های زیبایی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که در زمینه لمینت، ارتودنسی، اصلاح طرح لبخند، ایمپلنت و عمل های زیباسازی دندان فعالیت می کند. شما می توانید برای اخذ نوبت به صورت آنلاین به وب سایت ما مراجعه کرده و از صفحه اول سایت به صورت مستقیم نوبت خود را دریافت نمایید.

تفاوت روش های ایمپلنت دندان

تفاوت پروتز و ایمپلنت (فرق بین پروتز دندان و ایمپلنت)

پروتز دندان یا ایمپلنت؟ پروتز دندان یکی از روش های مقرون به صرفه در مقایسه با ایمپلنت، لمینت، بریج و دیگر درمان های جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. این شاخه از علم دندانپزشکی قدمت بسیار زیادی داشته و تحت عنوان دندان ‌مصنوعی در میان بیماران و متقاضیان شناخته می ‌شود.

پروتز دندان یکی از روش های جایگزین نمودن دندان های از دست رفته به دلایل مختلف است. استفاده از پروتزهای مختلف دندانی در جمعیت میانسالان طرفداران بسیار زیادی داشته و به دلیل مقرون به صرفه بودن هزینه ها، از رایج ترین درمان های جایگزین کردن دندان از دست رفته به شمار می آید. به منظور آشنایی بیشتر با انواع پروتزهای دندانی و فرایند انجام این درمان با ما همراه باشید.

مراقبت های اولیه و ثانویه پس از کاشت دندان چیست؟

آگاهی و رعایت اصول و مراقبت های بهداشتی اولیه و ثانویه پس از پایان درمان کاشت دندان اهمیت بسیار زیادی داشته و نقش موثری در تسریع روند بهبودی و نتیجه‌ بخش بودن درمان بر عهده خواهد داشت. رعایت تمام و کمال و اصول بهداشتی، استفاده از مسواک، دهانشویه و نخ دندان های مخصوص، رعایت رژیم غذایی و مراجعه منظم به دندانپزشک متخصص از مهمترین بهترین مراقبت های اولیه و ثانویه پس از دوره درمان کاشت های دندانی به شمار می آیند.قیمت ایمپلنت دندان
هزینه ی کلی که شما برای ایمپلنت دندان های خود می پردازید شامل اعمل جراحی برای کاشت پایه ایمپلنت، اباتمنت و تاج ایمپلنت است. جنس و نوع فلزی که برای ایمپلنت استفاده می کنید نیز در قیمت آن تاثیر بسیاری دارد. جنس فلزاتی که برای جراحی ایمپلمنت استفاده می شود متفاوت است اما بهترین نوع آن تیتانیوم می باشد. افرادی که می خواهند بیش از یک دندان خود را تعمیر کنند بهتر است به فکر کاشت گسترده ی آن باشند که به اصطلاح به آن ماوس یا ایمپلنت کامل می گویند. قیمت کلی ایمپلنت با توجه به جنس فلز و دندان پزشک معالج آن بین ۳ تا ۵ میلیون تومان است.

هزینه ایمپلنت دندان مصنوعی

این روش شامل دو ایمپلنت دندان است که به عنوان لنگر و برای ثابت نگه داشتن دندان های مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد. دو ایمپلنتی که در جلوی دندان کاشته می شود دندان های مصنوعی با تمام ضمایم مختلف را نگه می دارد. قیمت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت برای شما بسیار کم هزینه تر از روش بدون پایه دارد و از ایمپلنت معمولی نیز بسیار کم هزینه تر می باشد. قیمت دندان مصنوعی با پایه ی ایمپلنت بسته به تعداد پایه ها متغیر می باشد ولی برای اگاهی کامل باید به کیلینک ها و کارشناسان مربوطه تماس حاصل فرمایید.

عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از روش های جایگزینی دندان های آسیب دیده می باشد. از آن جایی که این روش خود با عمل جراحی صورت می گیرد، قطعا عوارضی نیز به دنبال خواهد داشت. طبیعی است که بعد از عمل ایمپلنت درد شدیدی به سرتان نازل شود. البته میزان درد بستگی به نحوه ی عمل جراحی پزشک دارد که می توانید با مسکن هایی که توسط دندان پزشک تجویز می شود آن را تسکین بخشید. همچنین هر عملی که با برش صورت بگیرد مخصوصا بر روی لثه ها با خود خونریزی نیز خواهد داشت. با توجه به این که موقع عمل فشار زیادی بر روی لثه ها وارد می شود، ورم کردن نیز یکی دیگر از عوارض ایمپلنت می باشد.

ایمپلنت دندان آسیاب

همانطور که می دانیم دندان های آسیاب مهم ترین دندان های ما برای جویدن غذا می باشند. و اگر مراقب آن ها نباشیم با مواد غذایی واکنش شیمیایی انجام داده وپوسیده می شوند. از دست دادن این دندان ها ضربه ای بزرگ به زیبایی و همچنین دهان و دندان های شما می گذارد. حال اگر شما این دندان ها را از دست دادین اصلا نگران نباشید چون می توانید با استفاده از عمل جراحی ایمپلنت دندان های جدید و نو برای خود داشته باشید.

ایمپلنت دندان چگونه است

ایمپلنت دندان حاصل آخرین تحقیقات تکنولوژی روز دنیاست. گذاشتن ایمپلنت دندان در فک درمانی ن چندان سخت که عوارض جانبی چندانی ندارد. ایمپلنت ها همان نقش دندان های اصلی شمارا تا آخر مر برایتان ایفا می کنند. از بین تمام روش های موجود جایگزینی دندان های آسیب دیده، کاشت یک درمان کامل محسوب می شود. ایمپلنت ها پیچ هایی از فلزهایی هستند که با بدن انسان سازگاری خوبی دارند. این فلز ها با استفاده از جراحی زیر لثه در جای خود قرار می گیرند و به دندان پزشک این امکان را می دهند که با استفاده از پروتز های دندانی روکش ایمپلنت را روی آن ها قرار دهند.

بخوانید  فلوراید تراپی کودکان چیست و چرا اهمیت دارد؟

ایمپلنت کامل دندان

اگر نیاز به این دارید که تمامی دندان های فک بالا یا پایین یا تمامی دندان ها را تعویض کنید، بهتر است از روش ایمپلنت دندان استفاده کنید. این روش برخلاف پروتز های قابل جابه جایی، در فک شما به عنوان جایگزین طولانی مدت برای دندان های از دست رفته می باشند. بزرگ ترین مزیت کاشت دندان کامل این است که چهره ی شما بهبود می یابد. این عمل باعث می شود استخوان فک شما ریزش نکند و این استخوان هاباعث پر شدن صورت در قسمت گونه و لب می شوند و جلوه ی بهتری به ظاهر شما می دهند.

قیمت ایمپلنت کامل (هزینه ایمپلنت دندان)

قیمت ایمپلنت کامل تا حدود زیادی به موقعیت مکانی، پوشش بیمه، تجربه ی دندانپزشک و عوامل این چنینی بستگی دارد. قیمت ایمپلنت دندان برای هیچ دو بیماری یکسان نمی باشد و بسته به روش هایی که برای آن انجام می گیرد از جمله پیوند استخوانی، لیفت سینوس ، کشیدن دندان ها، سلامت عمومی بیمار و بسیاری از عوامل دیگر متفاوت است. به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان برای هر دندان از ۳میلیون تومان تا ۵ میلیون تومان برای هر واحد دندان می باشد.

قیمت ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری دندان روشی است که بلافاصله بعد از کشیدن دندان بر روی فک قرار می گیرد. ایمپلنت دندان فوری یک روش مناسب برای جایگزینی دندان است که کل مراحل ایمپلنت طی یک روز انجام می شود. برای بیمارانی که دندان های شکسته دارند و همچنین و یا در حال از دست دادن دندان های خود می باشند به طوری که هنوز ریشه آسیب ندیده باشد ایمپلنت دندان فوری یک روش مناسب می باشد. از آن جایی که مراحل ایمپلنت فوری هیچ دو بیماری باهم یکسان نبوده، قیمت ایمپلنت فوری هر بیمار متفاوت می باشد.

کاشت ایمپلنت

اگر شما بیماری خاصی نداشته باشید و دندانپزشک معالج شما تشخیض دهد شما می توانید کاشت انجام دهید، طبق به نوع مراجعه کننده این روش برای انجام یا در مطب تحت بیهوشی موضعی یا در بیمارستان تحت بیهوشی عمومی برنامه ریزی می کند. به خاطر داشته باشید جراحی برای کاشت ایمپلنت ممکن است ساعت ها به طول انجامد. بنابراین هرکسی که در معرض خطر بیماری های عفونتی قرار دارد نباید این روش را انتخاب کند چون بسیار برایش مضر می باشد.

ایمپلنت دندان جلو

ایمپلنت دندان جلو یک روش درمانی زیبایی برای کسانی می باشد که دندان های جلوی خود را از دست داده اند و طاهرشان به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. از دست دادن دندان جلویی لبخند شمارا به شدت خراب کرده و زیبایی شما را از لحاظ میمیک صورت ضعیف می کندو اعتماد به نفس را کاهش می دهد. البته به گفته ی بسیاری از دندانپزشکان سراسر دنیا برای این که دندان هایی جلویی ایمپلنت شوند باید استخوان کافی در قسمت فک موجود باشد. ناحیه های که این تراکم استخوانی را ندارند می تواند موجب نقص ایمپلنت دندان شوند. همچنین نیاز دیگر شما این است که فک به شدت قوی محکمی داشته باشید . به طوری که موقع حرف زدن ، جوییدن غذا و همچنن انجاکم کار های روزانه ایمپلنت را محکم نگه داشته و از آن پشتیبانی لازم را بکند.

ایمپلنت دندان شیری

ایمپلنت دندان های شیری مختص آن دسته از کودکانی می باشد که دندان های آن ها به صورت نامیزانی رشد کرده باشند و باعث شوند فرم فک و دهان آن ها به صورت نامتعارف شکل بگیرد. از آنجای که کودکان دائما در حال رشد هستند خیلی مهم است که استخوان های آن ها با فرم مناسب رشد کند. همچنین اگر دندان ها ناهماهنگ و ناهمگون رشد کنند، باعث می شود که دندان های اصلی نیز به شکل نافرم درامده و دندان های کناری خود را نیز تحت تاثیر کجی قرار دهند.

ایمپلنت دندان یک روزه

اگر دندان شما شکسته یا از بین رفته باشد و یا از دندان های مصنوعی استفاده می کنید و دوست دارد که در کمترین زمان و در یک روز دندان های شما به حالت اولیه برگردد، ما به شما ایمپلنت دندان یک روزه رو پیشنهاد می کنیم. این روش بسیار کاربردی بوده و به فک شما آسیب نمی رساند. به جای استفاده از دندان های مصنوعی که باعث تحلیل رفتن فک می شود شما می توانید از این روش برای دندان های خود استفاده کنید.

بهترین دندانپزشک برای ایمپلنت

از آنجایی که ایمپلنت دندان جزو گرانترین عملیات دندانپزشکی به حساب می آید. بنابراین بیشتر افراد تمایل دارند تا بهترین دندانپزشک ایمپلنت را بشناسند. سپس باتوجه به بررسی قیمت ها و نوع کیفیت کار دندانپزشک اجرای کار ایمپلنت و کارهای دیگری نظیر لمینت، ارتودنسی، جرم گیری، پر کردن دندان و… را انجام دهند. از اینرو حتما نمونه کارهای داندانپزشکان را ببینید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظرات در مورد هر آنچه در مورد ایمپلنت دندان باید بدانید